Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ» – Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Νέα κατάθεση έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ» – Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών eurokinissi

Μετά την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στα τέλη Ιουλίου, προχώρησε σε νέα κατάθεση και συμπληρωματική αναφορά σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, για την κακουργηματική αξιόποινη πράξη της παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα, καθώς και για την πλημμεληματική πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Ειδικότερα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Σπυρόπουλος προσήλθε για την κατάθεση στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη λόγω της μετεγχειρητικής του κατάστασης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η συμπληρωματική αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη συνοδεύεται και από ειδικότερα αιτήματα κλήσεως μαρτύρων, κατάσχεσης εγγράφων και διενέργειας μιας σειράς συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών προς διακρίβωση της αλήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποκλοπές: Συνάντηση Σακελαροπούλου-Ανδρουλάκη την Τετάρτη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα πράξει το καθήκον της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, που ρητά της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ώστε να φτάσει στην αλήθεια, που κάποιοι ματαίως επιχειρούν επί εβδομάδες να κρύψουν. Διότι στο κράτος Δικαίου μας δεν νοείται η ύπαρξη κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες λειτουργούν έξω από τον έλεγχο του νόμου».

Ανδρουλάκης

kinimaallagis.gr

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Ν. Ανδρουλάκη

«Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, και θα επιμείνω.

Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη.

Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο. Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία;

Ανδρουλάκης

eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ