Κυριακή 29 Μαϊου 2022

Νίκος Θωμαΐδης : Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 60.000 κρούσματα

«H Αττική βαδίζει σε lockdown , εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα» δήλωσε ο καθηγητής, Νίκος Θωμαΐδης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Θωμαΐδης : Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 60.000 κρούσματα

Ανησυχητικά αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής. Σύμφωνα με τον καθηγητή, Αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη, «τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων».

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης στον ΘΕΜΑ 104,6 «την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό. Ναι μεν μία καραντίνα τύπου Μαρτίου δεν θα ξαναγίνει, διότι δεν τη θέλει κανείς, αλλά η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα».

Σημείωσε δε ότι «τα λύματα βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ» και διευκρίνισε ότι «είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία «την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα». Όπως είπε «παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή Δημόσιας Υγείας».

Ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ανακοπεί η διάδοση. Αλλά επειδή η δραστηριότητα συνεχίζεται και σίγουρα δεν θα δούμε αυτό που είχαμε τον Μάιο, που εξαφανίστηκε ο ιός».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ