Κυριακή 26 Μαϊου 2024

Νομική βοήθεια: Στη σκιά της αποχής των δικηγόρων λόγω καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις, πραγματοποιούνται οι νέοι διορισμοί

Η συνάντηση του ΔΣΑ με τον πρόεδρο της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών για τους διορισμούς τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νομική βοήθεια: Στη σκιά της αποχής των δικηγόρων λόγω καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις, πραγματοποιούνται οι νέοι διορισμοί freepik

Με τους δικηγόρους να έχουν ήδη προειδοποιήσει για αποχή από την παροχή νομικής βοήθειας εξαιτίας των καθυστερήσεων στις καταβολές αποζημιώσεων από το ΤΑΧΔΙΚ, εν τούτοις επί του παρόντος συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) από σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 θα ξεκινήσουν οι νέοι διορισμοί δικηγόρων για παροχής νομικής βοήθειας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπευθύνου Νομικής Βοήθειας, Συμβούλου του ΔΣΑ Μιχάλη Καλαντζόπουλου, με τον πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό και συμφωνήθηκαν τα εξής:

* Οι δικηγόροι θα διορίζονται από τον εκάστοτε Πρόεδρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που δικάζει, ο οποίος θα λαμβάνει σχετικό έγγραφο για τον διορισθησόμενο δικηγόρο από τον αρμόδιο υπάλληλο του ΔΣΑ κ. Απόστολο Φετφατζή, κτίριο 12, όροφος 1ος (γραφείο ΔΣΑ), στον οποίο αποστέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εβδομαδιαία λίστα.

* Από Δευτέρα 13 Μαϊου 2024 θα τηρείται νέος κατάλογος διορισμών για τα ακροατήρια (Τριμελή Πλημμελειοδικεία και αυτόφωρα Τριμελούς), αρχής γενομένης από το γράμμα Αβδ (Αβδελίδης) έως και Ανδρ (Ανδρέου Μαρία).

Νομική βοήθεια δικηγόρων: Τα «τελεσίγραφα» για καταβολή αποζημιώσεων

Ωστόσο, όπως έγραψε το dikastiko.gr ιδιαίτερά αιχμηρή υπήρξε το πρόσφατο σκέλος της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για τις καταβολές αποζημιώσεων παροχής νομικής βοήθειας. «Η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργείου στην εκκαθάριση και πληρωμή των αποζημιώσεων Νομικής Βοήθειας και καλεί το ΤΑΧΔΙΚ να προβεί άμεσα στις σχετικές πληρωμές και συγκεκριμένα για το υπολειπόμενο 20% (για όσους έκαναν χρήση του άρθρου 69 ν. 5016/2023) το αργότερο μέχρι 20.5.2024 και για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις στις αρχές Ιουνίου 2024» σημειώνεται.

Σε διαφορετική περίπτωση – όπως αναφέρεται – «προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας να αποφασίσουν την αποχή των μελών τους από υποθέσεις Νομικής Βοήθειας, μετά την άπρακτη πάροδο των άνω προθεσμιών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ