Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

Νομοθετική ρύθμιση για αποζημίωση ζητάνε τα θύματα της Χρυσής Αυγής

Με το κλείσιμο της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, εγείρεται ένα άλλο μείζον ζήτημα που αφορά την αποζημίωση των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νομοθετική ρύθμιση για αποζημίωση ζητάνε τα θύματα της Χρυσής Αυγής

Δεδομένου ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν αναρμόδιο να λάβει σχετική απόφαση, καλείται από πλευράς των θυμάτων και των οικογενειών τους, να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται αποζημίωση.

Το θέμα αυτό έθιξε ήδη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης. «Θυμίζουμε ότι υπάρχει μια σοβαρή ακόμα εκκρεμότητα την οποία το δικαστήριο αυτό δεν ήταν αρμόδιο να λύσει, γιατί είναι πλέον η ώρα να αποζημιωθούν και οικονομικά τα θύματα της Χρυσής Αυγής και οι οικογένειές τους με νομοθετική πράξη που θα τους απαλλάξει από την ανάγκη μιας νέας χρονοβόρας και πολυδάπανης προσφυγής στα αστικά δικαστήρια» σημείωσε.

«Αυτό περιμένουμε να κάνουν ομόφωνα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δείχνοντας τη συνέπεια τους στις αντιφασιστικές διακηρύξεις τους πλέον στην πράξη» υποστήριξε. Στο αίτημα αυτό των αποζημιώσεων αναφέρθηκε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Τα θύματα ζήτησαν δικαιοσύνη και έχουν το δικαίωμα να αποζημιωθούν και οικονομικά για όσα πέρασαν. Χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση με την οποία να αντιμετωπιστεί αυτό το αίτημά τους» τόνισε.

Ως προς την απόφαση, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε: «Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στη Μάγδα Φύσσα και τα θύματα της Χρυσής Αυγής». Και πρόσθεσε: «Το δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη και αποφάσισε για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης, ανάλογα και δίκαια, σύμφωνα με τη βαρύτητα των εγκλημάτων, σύμφωνα με την επικινδυνότητα των δραστών, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση που έκρινε 50 κατηγορούμενους ενόχους για εγκληματική οργάνωση».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμπαγιάννης είπε: «Είναι μια μέρα που μπορεί να κλαίμε, αλλά κλαίμε από τη χαρά μας. Είναι μέρα δικαίωσης. Στο πρόσωπο του Παύλου Φύσσα και της Μάγδας Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασιστικές που όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη Χρυσή Αυγή».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Καμπαγιάννης σημείωσε επίσης πως «εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη και ζητάμε να ξηλωθούν από τους κρατικούς μηχανικούς όλοι εκείνοι που συνέργησαν και ενίσχυσαν την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ