Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Νοσοκόμα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε 7 βρέφη με ινσουλίνη

Σημειώθηκε "σημαντική αύξηση" του αριθμού των υγιών βρεφών που έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νοσοκόμα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε 7 βρέφη με ινσουλίνη unsplash

Μία απίστευτη υπόθεση εκδικάζεται σε δικαστήριο του Μάντσεστερ, καθώς μία 32χρονη νοσοκόμα κατηγορείται για τη δολοφονία βρεφών και συγκεκριμένα πέντε αγοριών και δύο κοριτσιών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 10 μωρών στο νοσοκομείο Countess of Chester.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της γυναίκας που φέρεται να σκότωσε τα παιδιά, μετά την παρατήρηση ότι σημειώθηκε “σημαντική αύξηση” του αριθμού των υγιών βρεφών που έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Η κατηγορούμενη, αρνείται 22 κατηγορίες ενώπιον του δικαστηρίου του Μάντσεστερ, ωστόσο οι ένορκοι άκουσαν ότι η κ. Letby φέρεται να προσπάθησε να σκοτώσει ένα παιδί τρεις φορές, ενώ ένα άλλο πέθανε ως αποτέλεσμα ένεσης αέρα.

Τα μέλη των οικογενειών ορισμένων από τα φερόμενα ως παιδιά-θύματά της ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος ξεκίνησε την πολιτική αγωγή.

Κακοποίηση βρέφους στη Μεσσηνία

unsplash

Σύμφωνα με το BBC, είπε ότι το ίδρυμα του Τσέστερ ήταν ένα “πολυσύχναστο γενικό νοσοκομείο όπως τόσα άλλα στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ωστόσο, είπε ότι “σε αντίθεση με πολλά άλλα νοσοκομεία, μέσα στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο Countess of Chester, δούλευε κάποιος που δηλητηρίαζε τα βρέφη”.

“Πριν από τον Ιανουάριο του 2015, τα στατιστικά στοιχεία για τη θνησιμότητα των μωρών στη νεογνική μονάδα του Countess of Chester ήταν συγκρίσιμα με άλλα παρόμοια τμήματα”, είπε.

“Ωστόσο, κατά τους επόμενους 18 μήνες περίπου, υπήρξε σημαντική αύξηση του αριθμού των μωρών που πέθαιναν και του αριθμού των σοβαρών καταστροφικών καταρρεύσεων”.

Δολοφονία βρεφών: Οι αυξήσεις των θανάτων στο νοσοκομείο

Είπε ότι οι αυξήσεις των θανάτων έγιναν αντιληπτές από τους συμβούλους του νοσοκομείου, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι “τα μωρά που πέθαιναν είχαν επιδεινωθεί απροσδόκητα”.

Οι γιατροί παρατήρησαν επίσης ότι τα μωρά που είχαν καταρρεύσει “δεν ανταποκρίνονταν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη” και ότι άλλα “κατέρρευσαν δραματικά, αλλά στη συνέχεια, εξίσου δραματικά, ανέκαμψαν”.

Αγωγή κατά του ΚΚΕ

freepik

“Αφού αναζήτησαν μια αιτία, την οποία δεν μπόρεσαν να βρουν, οι σύμβουλοι παρατήρησαν ότι οι ανεξήγητες καταρρεύσεις και οι θάνατοι είχαν έναν κοινό παρονομαστή”, είπε τονίζοντας ότι αυτός είναι η παρουσία της κατηγορούμενης νοσοκόμας.

Ο συνήγορος είπε ότι κανείς δεν θα πίστευε ότι κάποιος θα προσπαθούσε να σκοτώσει μωρά σε μια μονάδα νεογνών. “Υπάρχει ένας πολύ περιορισμένος αριθμός ανθρώπων που θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος, επειδή η είσοδος σε μια μονάδα νεογνών είναι στενά περιορισμένη”, είπε.

Οι ένορκοι είδαν ένα διάγραμμα που έδειχνε τις νοσοκόμες που ήταν παρούσες σε υπηρεσία όταν φέρονται να έλαβαν χώρα τα φερόμενα εγκληματικά περιστατικά.

Επισημαίνοντας, ως παραδείγματα, τα τρία πρώτα φερόμενα χρονικά αδικήματα είπε ότι το διάγραμμα έδειχνε ότι το μόνο πρόσωπο που ήταν παρόν και στις τρεις περιπτώσεις ήταν η κατηγορούμενη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ