Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Νοσοκομείο Ελπίς: Συρροή κρουσμάτων σε γιατρούς από αρχικά «αρνητικό» ασθενή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νοσοκομείο Ελπίς: Συρροή κρουσμάτων σε γιατρούς από αρχικά «αρνητικό» ασθενή

Αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο Ελπίς όπου γιατροί και νοσηλευτές φαίνεται πως μολύνθηκαν από ασθενή με νόσο Covid-19, ο οποίος είχε βγει αρχικά αρνητικός στο πρώτο τεστ.

Αργότερα διαπιστώθηκε πως ο ασθενής ήταν θετικός, αλλά είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού τρεις γιατροί, μία νοσηλεύτρια και μία ασθενής της καρδιολογικής κλινικής είχαν ήδη προσβληθεί από την νόσο.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για το υπόλοιπο προσωπικό και τους ασθενείς, τουλάχιστον 25 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε προληπτικό κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στην Β’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Το πρώτο τεστ που έγινε βγήκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν μαζί με άλλα παθολογικά περιστατικά.

Μετά από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και με δεύτερο τεστ επιβεβαιώθηκε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στον ιό. Από την αρχική ιχνηλάτηση των επαφών προέκυψε πως ακόμη δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια είχαν μολυνθεί και νοσούσαν με COVID-19, ενώ σήμερα βρέθηκε θετική μια ασθενής που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική και μία ακόμη γιατρός.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συνολικά 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική: «Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δειγματα απο το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ