Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά-Μαρτυρία σοκ: “Ο ασθενής στην κυριολεξία εξαϋλώθηκε” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Τι λέει ο Σταύρος Τρύφων, διευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, που με αυταπάρνηση προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά-Μαρτυρία σοκ: “Ο ασθενής στην κυριολεξία εξαϋλώθηκε” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ grtimes.gr

Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά: Μια αδιανότητη τραγωδία γράφτηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου ένας ασθενής κάηκε ζωντανός.  όπως έγραψε το dikastiko.gr

Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά

grtimes.gr

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Σταύρου Τρύφων, διευθυντή Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, που με αυταπάρνηση προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ασθενής από τον όποιον φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά του ανέφερε ότι «έσπασε στα χέρια μου το κινητό».

«Στις 08:50, με φωνάζουν νοσηλεύτρια και επιμελήτρια ότι ένας ασθενής καίγεται. Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του. Παίρνω τον πυροσβεστήρα, σβήνω τη φωτιά και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής λέει ότι άκουσα ένα μπαμ», περιέγραψε αρχικά ο κ. Τρύφων, συνεχίζοντας:

«Την ώρα που γυρίζω μέσα, βλέπω ότι υπάρχει τεράστια φωτιά από τον τοίχο και ένας δεύτερος ασθενής καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τον ασθενή, αλλά δυστυχώς η παροχή οξυγόνου πυροδοτεί τη φωτιά όλο και περισσότερο. Ενώ καίγεται τον τραβάω έξω και του σβήνω τη φωτιά και ταυτόχρονα ρίχνω με τον πυροσβεστήρα στην παροχή οξυγόνου για να μη γίνει έκρηξη».

Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά

grtimes.gr

Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά: Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά-Μαρτυρία σοκ: “Ο ασθενής στην κυριολεξία εξαϋλώθηκε”

Ο κ. Τρύφων ακόμη είπε ότι οι έντονοι μαύροι καπνοί που έβγαιναν από το σημείο γέμισαν όλο τον θάλαμο αλλά και τον διάδρομο.

Nοσοκομείο Παπανικολάου φωτιά

grtimes.gr

Ο ίδιος επιπλέον σημείωσε ότι το σχέδιο εκκένωσης του νοσοκομείου λειτούργησε άψογα, περιγράφοντας ακόμη πως στόχευσε στην κατάσβεση της παροχής οξυγόνου προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους θαλάμους μέσω του συγκεκριμένου συστήματος.

«Ο ασθενής ο οποίος είχε πολύ μεγάλη παροχή οξυγόνου κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε, ήταν 72 χρονών», είπε ακόμη, συμπληρώνοτας ότι «ο ασθενής που είναι πολύ βαριά με εγκαύματα είναι 52 χρονών, και ουσιαστικά είναι αυτός που είπε ότι έσβησε τη φωτιά και ότι ξεκίνησε από αυτόν».

Σχετικά με όσα γνωρίζει ο ίδιος για τα αιτία του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς, ανέφερε πως ο ασθενής του είπε ότι «έσπασε στα χέρια μου το κινητό.

Δεν μπορώ να σας πω ότι αυτή είναι η αιτία, ούτε ότι δεν είναι», συμπλήρωσε ωστόσο ο κ. Τρύφων.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ