Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

O Δημ. Παπαγγελόπουλος, η εκδήλωση στο Μέγαρο και το συνάχι…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O Δημ. Παπαγγελόπουλος, η εκδήλωση στο Μέγαρο και το συνάχι…

Η εκδήλωση, βράδυ Παρασκευής, στο Μέγαρο Μουσικής ήταν λαμπρή: Ήταν το συνέδριο για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διοργανώνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Ξένη Δημητρίου)  με τη συνδρομή της γενικής γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (Αναστασία Ξεπαπαδέα) και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης (Μαρίας Παπασπύρου).

Από τις υπηρεσίες δηλαδή των οποίων προΐστανται τρείς από τις αποκαλούμενες «σιδηρές κυρίες» του ευρύτερου χώρου της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απήγγειλε τον ύμνο της Δικαιοσύνης, που όπως επισήμανε τον έχουν οι εισαγγελείς και ήλιο τους. Πρόκειται για το «Το Άξιον Εστί» με στιχουργό τον Οδυσσέα Ελύτη και συνθέτη τον Μίκη Θεοδωράκη  το οποίο ξεκινά ως εξής : «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική. Μη παρακαλώ σας μη, μη τη λησμονάτε τη χώρα μου….».

Η απουσία

Στο συνέδριο που η στόχευσή του, προφανώς με τη θέσπιση της θέσεως αυτής,  είναι η πάταξη της διαφθοράς, είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Eurojust, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, εκπρόσωποι από εισαγγελικές αρχές τμημάτων διεθνούς συνεργασίας, και φυσικά δικαστικοί και  εισαγγελικοί λειτουργοί από την Ελλάδα.

Υπήρχαν βέβαια και πολλές πολιτικές – πάρα πολλές- παρουσίες, αλλά ενδεχομένως, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο ήταν μια απουσία. Η φράση «έλαμψε» δια της απουσίας του ταιριάζει γάντι εν προκειμένω στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έκανε αίσθηση με την ….απουσία του αφού ως γνωστόν είναι καθ’ ύλιν αρμόδιος . Εν ολίγοις σε αυτόν υπάγεται ο τομέας καταπολέμησης της διαφθοράς.

Μάλιστα, όπως γράφει στα «ΝΕΑ» ο Γ. Παπαχρήστος, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του, η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν παραβρέθηκε ήταν μονολεκτική: «Είμαι συναχωμένος».

Όπως λέει μάλιστα ο δημοσιογράφος, ούτε συναχωμένο τον άκουσε, ούτε βήχα κατάλαβε να έχει. Εκτός κι αν η αιτία της «γρίπης» είναι άλλη…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ