Τρίτη 03 Αυγούστου 2021

O Καθηγητής Μυλωνόπουλος ανάμεσα στους 24 σημαντικότερους ποινικολόγους του πλανήτη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O Καθηγητής Μυλωνόπουλος ανάμεσα στους 24 σημαντικότερους ποινικολόγους του πλανήτη

Μία μεγάλη διάκριση μπορεί να κάνει τη χώρα μας περήφανη μια και ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρίστος Μυλωνόπουλος συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον σημαντικών γερμανόφωνων ποινικολόγων από όλο τον κόσμο σύμφωνα με το επιστημονικό τους έργο που περιγράφεται στο βιβλίο του Γερμανού Καθηγητή Eric Hilgendorf* με τίτλο «Η Αλλοδαπή Επιστήμη του Ποινικού Δικαίου μέσα από Αυτοβιογραφίες» και παρουσιάζει νομικούς και το έργο τους από Aργεντινή, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία Ν. Κορέα, Ελβετία, Πορτογαλία, Ρωσία, Κίνα και άλλες.

O Καθηγητής Μυλωνόπουλος έχει διδάξει σε πολυάριθμα ξένα Πανεπιστήμια (Μόναχο, Φραγκφούρτη, Φράιμπουργκ, Πεκίνο, Λονδίνο, Σαλέρνο, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη κλπ.) και έχει δημοσιεύσει εννέα συγγράμματα και πάνω από εξήντα μελέτες ποινικού δικαίου στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα. Εργασίες του έχουν μεταφραστεί στα κινεζικά, ιαπωνικά, ισπανικά, τουρκικά, ιταλικά κ.α.

Το βιβλίο του «Η ποινική δογματική σε διεθνές περιβάλλον» εκδόθηκε πρόσφατα στη Αργεντινή και κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Αμερική. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων και μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Ασκεί ενεργό ποινική δικηγορία κυρίως σε υποθέσεις οικονομικού και διεθνούς ποινικού δικαίου, όπως στη γνωστή υπόθεση των «8» Τούρκων αξιωματικών.

πηγή: day2day.gr

*Eric Hilgendorf, Die ausländische Strafrechtswissenschaft in Selbstdarstellungen, de Gruyter, Berlin/Boston 2019, 592 σ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ