Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ο Αμβρόσιος “αφόρισε” τον Ηλία Μόσιαλο και τον Χρήστο Χωμενίδη μετά τις αναφορές τους στην Παναγία

Διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον «αφορισμό».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Αμβρόσιος “αφόρισε” τον Ηλία Μόσιαλο και τον Χρήστο Χωμενίδη μετά τις αναφορές τους στην Παναγία

Τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο «αφόρισε» το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Φανερωμένης Αιγίου, ο πρώην Μητροπολιτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.

Σύμφωνα με το tempo24.news, αφού εκτόξευσε πύρινο λόγο για τις αναφορές που έκαναν και οι δύο στην Παναγία την περίοδο των Χριστουγέννων διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον «αφορισμό».

Ο κ. Αμβρόσιος τον Μάιο του 2020 είχε «αφορίσει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Μάλιστα τότε είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

Να θυμίσουμε ότι τα Χριστούγεννα του  2021, ο μεν κ. Μόσιαλος είχε αναρτήσει ένα χλευαστικό meme, ο δε Χρήστος Χωμενίδης ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Παναγία είχε παράνομη σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη και ο Ιησούς ήταν καρπός διαφόρων συνευρέσεων που είχε με νεαρούς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ