Κυριακή 26 Μαϊου 2024

Ο Χρ. Τζανερίκος “πήρε το όπλο του” και κάνει πόλεμο με την κυβέρνηση – “Αν επιμείνουν θα πω λεπτομέρειες” – ”Πικρία γιατί δεν έγινε εισαγγελέας ΑΠ” απαντά το Μαξίμου

Ενώ ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος "απειλεί" μιλώντας στο dikastiko.gr με νέες αποκαλύψεις αν επιμείνει το Μαξίμου πως δεν υπήρξε δεύτερη επικοινωνία μέσω τρίτου με κυβερνητικό παράγοντα, η κυβέρνηση περνά για πρώτη φορά στην αντεπίθεση καταλογίζοντας του “προσωπική πικρία επειδή είχε διαμηνύσει ότι ενδιαφερόταν να γίνει εισαγγελέας Αρείου Πάγου πέρυσι αλλά τελικώς δεν επιλέχθηκε” - Στήριξη από τον Αν. Κανελλόπουλο στον αντιπρόεδρο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Χρ. Τζανερίκος “πήρε το όπλο του” και κάνει πόλεμο με την κυβέρνηση – “Αν επιμείνουν θα πω λεπτομέρειες” – ”Πικρία γιατί δεν έγινε εισαγγελέας ΑΠ” απαντά το Μαξίμου (eurokinissi)

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση βρίσκεται πλέον ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκος, ο οποίος μετά την δημόσια διαφοροποίησή του για την ψήφιση της τροπολογίας που επέκτεινε τον αριθμό των δικαστών οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τύχη του κόμματος Κασιδιάρη στο σύνολο του Α1 Τμήματος, την παραίτησή του και τις εν τέλει χθεσινές καταγγελίες του μέσω του dikastiko.gr πως του έγινε κρούση για ανταλλάγματα, επανέρχεται δριμύτερος. Έτσι, μετά τη διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου σύμφωνα με την οποία “η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παζαρεύει την αξιακή αρχή να προστατεύσουμε τη δημοκρατία” ο κ. Τζανερίκος σε συνομιλία του με το dikastiko.gr ανέφερε:

..Τότε, το Σάββατο 8 Απριλίου, ενώ είχαν ανακοινώσει την τροπολογία, την παραμονή των δηλώσεων μου, γιατί υπήρξε αυτή η επαφή; Αν επιμείνουν θα αναγκαστώ για να προστατεύσω τον εαυτό μου, την τιμή και την υπόληψή μου να αποκαλύψω τις λεπτομέρειες. Για να διαπιστωθεί αν υπήρξε η επαφή”.

Τζανερίκος

(eurokinissi)

Σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνηση – Χρ. Τζανερίκος: Ανταλλάγματα

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζανερίκος είχε πει στο dikastiko.gr πως (σε δεύτερο χρόνο, μετά την επιβεβαιωμένη συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη στο Μαξίμου) “του ζητήθηκε σε επικοινωνία με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο «να βοηθήσω και υπάρχουν και ανεξάρτητες αρχές με την αφυπηρέτηση». Η απάντηση του κ. Οικονόμου πως ουδέποτε προσφέρθηκε κάτι και δεν υπήρξε τίποτα άλλο πλην της θεσμικής συνάντησης με τον κ. Γεραπετρίτη, έφερε την αντίδραση Τζανερίκου:

Είπα πως δεν ενδιαφέρομαι ούτε για αρχές, ούτε για τίποτα, ούτε θα δεχτώ υποδείξεις, θα κάνω το καθήκον μου. Μετά το σκέφτηκα και είπε ότι πρέπει να δημοσιοποιήσω ότι υπήρξαν παρεμβάσεις. Κατάλαβα ότι όλα γίνονταν για να τεθώ εκποδών”.

Γεραπετρίτης

eurokinissi

Παρασκήνιο

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δεύτερη επαφή, σύμφωνα με τον κ. Τζανερίκο, δεν έγινε απευθείας με τον “υψηλόβαθμο” κυβερνητικό αξιωματούχο αλλά μέσω τρίτου προσώπου που του μετέφερε “μήνυμα”. Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές αποδίδουν σε προσωπική πικρία του παραιτηθέντος αντιπροέδρου τις δηλώσεις ότι δέχθηκε παραινέσεις από κυβερνητικούς παράγοντες για να αποκλείσει από τις εκλογές το κόμμα “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τζανερίκος εξέφραζε σε διάφορες επαφές του την επιθυμία του να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι έχει “πλάτες” σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτές οι πληροφορίες, όπως λένε, έφτασαν στην κυβέρνηση και δεν άρεσαν καθόλου, γι’ αυτό και δεν τον όρισε ποτέ σε αυτήν τη θέση. Όπως είναι γνωστό, στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου

EUROKINISSI

Σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνηση – Χρ. Τζανερίκος: Ο Αν. Κανελλόπουλος

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του κόμματος “Έλληνες” (αποκαλούμενου “κόμματος Κασιδιάρη”) πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν. Κανελλόπουλος, τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ του κ. Τζανερίκου λέγοντας χαρακτηριστικά σε μήνυμά του πως «δεν εξέφρασε γνώμη, τι θα γίνει στη συνεδρίαση που θα γίνει αρχές Μαΐου, απλώς κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις, δηλαδή τη μετατροπή του πενταμελούς σε δεκαμελές συμβούλιο», κάτι που -όπως είπε- είναι εκτός του πλαισίου το οποίο ορίζει ο Οργανισμός Δικαστηρίων”.

“Δεν ορρωδούν προς ουδεμία συνταγματική εκτροπή”, ανέφερε με αφορμή τη νέα ρύθμιση – “μπλόκο” που ψήφισε η Βουλή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ