Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα από τα δικά του λόγια – Δύο ακόμα μηνύσεις προαναγγέλλουν δικηγόροι /ΒΙΝΤΕΟ

 Είχε εφήμερες επαφές, αλλα ποτέ με ανηλίκους. Πίσω από την προφυλάκισή του βλέπει κατασκευασμένες καταγγελίες από τους συναδέλφους του για την ανέλιξή του και bullying για τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα από τα δικά του λόγια – Δύο ακόμα μηνύσεις προαναγγέλλουν δικηγόροι /ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτικά ερείσματα, ζηλοφθονία από συναδέλφους του και σκευωρία από το Σώμα Ελλήνων Ηθοποιών βλέπει πίσω από την εξέλιξη της υπόθεσής του και την προφυλάκισή του ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος στην απολογία του επέμεινε πως είναι απόλυτα αθώος.

Ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης οδηγήθηκε την Παρασκευή στις φυλακές Τρίπολης, μετά την απολογία του και την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και αφού δεν είχε γίνει δεκτή η αίτηση απόρριψης της προδιαδικασίας που είχε καταθέσει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

«Είμαι ένας αμφιφυλόφιλος πού στη ζωή μου μέχρι τώρα είχα πολλές σχέσεις και με το ένα και με το άλλο φύλο. Χωρίς να αποκλείω ότι είχα μέχρι τώρα και εφήμερες επαφές. Αυτές όμως δεν ήταν ποτέ με ανήλικους. Είχα επαφές και με αλλοδαπούς και με αλλοδαπές και με αμοιβή και χωρίς αμοιβή» τόνισε, διευκρινίζοντας όμως πως διώκεται για άλλους λόγους.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του ανέφερε πως διώχθηκε καταρχάς για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. «Πριν από τις εκλογές είχα καταφερθεί πολιτικά εναντίον της τότε Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και έκρινε πως ο δεύτερος λόγος ήταν «επειδή προέβην σε δύο εμβληματικές για εμένα ενέργειες που είμαι σίγουρος ότι τους ενόχλησαν, στην ονοματοδοσία μιας αίθουσας του Εθνικού Θεάτρου με το όνομα «Ελένη Παπαδάκη» και στην κατάργηση της μέχρι τότε «Πειραματικής Σκηνής» όπου ήταν προσανατολισμένη στην αποδόμηση και στο μοντερνισμό και στη θέση της, την ίδρυση ερευνητικής σκηνής για το αρχαίο δράμα. Δεν μου συγχωρέθηκε η αγάπη μου στην πατρίδα, στη ιστορία, και στο ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε στην παράσταση Πέρσες την οποία είχα σκηνοθετήσει στην Επίδαυρο η οποία προβλήθηκε σε παγκόσμια μετάδοση μέσω live streaming και στην υπόκλιση φίλησα το ομοίωμα του Παρθενώνα. Για το λόγο αυτό μου έγινε bullying από τα αριστερίζοντα media».

Ήθελε να γίνει Ρουβάς

Απαντώντας σε μία από τις καταγγελίες, ο Δ. Λιγνάδης σημείωσε πως  o καταγγέλλων ήθελε να γίνει μοντέλο τραγουδιστής στυλ Ρουβά.  «Θεωρώ ότι άνοιξε μία χοάνη που ο καθένας θα μπορούσε για έχει λόγους να πει το κατιτίς του. Εάν θα έπρεπε να βρω κάποιο λόγο θα ήταν ίσως ότι δεν μπόρεσε να γίνει στη ζωή του όπως μου είχε πει αυτό που ήθελε ένα μοντέλο τραγουδιστής στυλ Ρουβάς. Προσπαθώ να βρω γιατί αυτός ο τύπος πήγε να πει αυτά τα απόλυτα ψευδή για το άτομό μου»

Σε ότι αφορά τις φωτογραφίες από το σπίτι του, ο ηθοποιός ισχυρίζεται πως έχει θέα στην Ακρόπολη, αλλά αντικρούει ότι ήταν σε αυτό ανήλικοι. «Υπάρχει site στο διαδίκτυο το οποίο ονομάζεται spitishoot.com και εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει φωτογράφιση σπίτια επωνύμων και είχε φωτογραφίσει όλους τους χώρους και του δικού μας σπιτιού προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο ζωή τους έχω αναρτήσει και ο ίδιος φωτογραφίες του σπιτιού μου καθώς και της θέας από αυτό σε λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Ειδικά, σχετικά με την ερώτηση για ανάρτηση μιας από τις φωτογραφίες μου που απεικονίζει ένα ανήλικο παιδί άρρεν που είναι γυμνό και φοράει το εσώρουχο του με υψωμένο το δεξί του χέρι, κατέθεσε: «Όταν ο παππούς μου Δημήτρης Λιγνάδης, ο όποιος ήταν αρχιτέκτονας ήρθε από τη Σμύρνη έφερε κάποιους πίνακες και αυτός είναι ένας από αυτούς. Είναι ένας πίνακας του 1800 κάτι και είναι ένα από τα πιο συγκινησιακά μου κειμήλια. Είναι το μόνο που μου θυμίζει τον παππού μου το Δημήτρη. Οι φωτογραφίες πάνω σε ένα ταμπλό στις οποίες φαίνονται κάποια παιδιά απεικονίζουν εμένα σε παιδική ηλικία. Σε άλλες φωτογραφίες του site έχω και τις αγαπημένες μου κάλτσες που είναι fancy». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «και οι κάλτσες που φοράω τώρα είναι fancy και είναι δώρο της γραμματέως μου».

Οι παρέες που παραδέχεται

Απαντώντας για κάποια από τις καταγγελίες, ο Δ. Λιγνάδης αναγνώρισε πως έκανε με κάποιους παρέα, αρνούμενος σε κάθε περίπτωση πως υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση. «Το 2013 είχα ανεβάσει την παράσταση Βάκχες που υποδυόταν το Διόνυσο ο Σάκης Ρουβάς. Στο χορό συμμετείχαν τρεις άφροέλληνες και τρεις αφροελληνίδες. Με τις εν λόγω κοπέλες κάναμε παρέα και στα πλαίσια της παράστασης και μετά. Η μία από τις κοπέλες Η …έχει έναν αδερφό τον …, ο οποίος μου γνώρισε τον …το 2015 στα Goody’s. Με τον …και άλλα άτομα κάναμε κάποια σχετική παρέα. Θυμάμαι ότι είχε έρθει και στην παράσταση «ο κύκλος με την κιμωλία» μαζί με τον …και τη …και με άλλους» είπε.

Ρωτήθηκε επίσης για την γυναίκα που τον κατήγγειλε. «Εγώ ήμουν στην επιτροπή του υπουργείου πολιτισμού το 2003 και για πολλά χρόνια ακόμα περνούσαν 300 υποψήφιοι την ημέρα. Μετά πήγα στο Εθνικό. Δεν θυμάμαι εάν το καλοκαίρι του 2004 ήμουν στην Πάρο και παραθέριζα» ανέφερε.

Το «εργαστήριο» του ΣΕΗ

Κατασκευασμένες χαρακτήρισε τις καταγγελίες από το «εργαστήριο» όπως το αποκάλεσε του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιοών. «Κατά τη γνώμη μου στην οποία επιμένω όλα αυτά είναι κατασκευασμένα καταρχάς στο «εργαστήριο» του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που οποίου από τη στιγμή που ανέλαβα διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου το Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπό μου» δήλωσε.

Ζηλοφθονία και ο τρόπος διοίκησης

Σε ζηλοφθονία και στην ανάληψη του ύψιστου αξιώματος για τον πολιτισμό, καθώς και τον τρόπο διοίκησης που άσκησε μέχρι να παραιτηθεί απέδωσε τις καταγγελίες. «Για λόγους οικονομικούς και εργασιακού εξορθολογισμού βόλεψε πολλούς. Οι δικηγόροι Γεώργιος Βλάχος και Μαρία Κουρτέση έκαναν open call στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ελάτε να καταγγείλετε» είπε.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση του Βασίλη Κ., που έχει καταθέσει μήνυση κατά του ηθοποιού – σκηνοθέτη, δήλωσε πως υπάρχουν και δύο νέα άτομα που ετοιμάζονται να υποβάλλουν καταγγελία στην ανακρίτρια. Τα πρόσωπα αυτά – όπως ανέφερε – η δικηγόρος δεν έχουν σχέση με τον χώρο του θεάτρου και δεν έχουν σχέση με ΜΚΟ. Όπως τόνισε στο Star ο λόγος που δεν έχουν καταθέσει ακόμα είναι γιατί «αισθάνονται πολύ ευάλωτα».

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ : OPEN Beyond, pna.gr, spitishoot.com

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ