Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ο εφημέριος του ΙΝ Εισοδίων Θεοτόκου για τις φωτογραφίες με πιστούς να μπαίνουν στην εκκλησία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο εφημέριος του ΙΝ Εισοδίων Θεοτόκου για τις φωτογραφίες με πιστούς να μπαίνουν στην εκκλησία

«Ο Ιερός Ναός είναι ανοικτός για τις διοικητικές του λειτουργίες, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Κράτους» είπε μεταξύ άλλων ο π. Κωνσταντίνος και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «Οι Μεγάλες Ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως έγιναν το πρωί κεκλεισμένων των θυρών με τα απαιτούμενα πρόσωπα που ορίζει η διάταξη του Κράτους και η Ακολουθία του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα πάλι κεκλεισμένων των θυρών. Κανένας πιστός μέσα στο ναό όπως προβλέπεται. Αυτή την στιγμή η εκκλησία είναι ανοικτή διότι στην Κυβερνητική απόφαση επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας για υποθέσεις του κόσμου που χρειαστεί κάποιο χαρτί και τα λοιπά» είπε.

Για τις εικόνες που δείχνουν τους πιστούς να μπαίνουν και να προσκυνούν τα άγια εικονίσματα, τόνισε ότι «εφόσον ο χώρος είναι χώρος λατρείας δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να του απαγορεύει να προσκυνήσει. Η ατομική και βραχεία παραμονή δεν επιτρέπεται, αλλά δεν επιτρέπεται και από καμία διάταξη να μην μπεις στον ιερό ναό και στο κάτω-κάτω δεν ξέρουμε και εμείς τον λόγο που θέλει να μπει ο άλλος. Είμαστε και θρησκευτικοί λειτουργοί και διοικητικοί λειτουργοί, οπότε ασκούμε και τα δύο καθήκοντα, άλλα κεκλεισμένων των θυρών και άλλα με ανοικτές τις θύρες, καμία διάταξη δεν προβλέπει να κλειδωθούν οι εκκλησίες» ανέφερε στην δήλωσή του στο protothema.gr.

Από την άλλη πλευρά, έξω από την συγκεκριμένη εκκλησία υπήρχε έντονη παρουσία της δημοτικής αστυνομίας καθώς και ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ ελέγχοντας τους ανθρώπους στην πλατεία Καραΐσκάκη της Γλυφάδας ενώ νωρίτερα, σύμφωνα με την δήλωση του κ. Σπύρου Δήμου εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, είχαν προβει σε ελέγχους και είχαν διώξει πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου.

«Μετά από καταγγελίες πολιτών ότι ο Ιερός Ναός είναι ανοικτός και προσέρχονται πιστοί ήρθε η δημοτική αστυνομία και βρήκε αρκετούς ανθρώπους έξω από την εκκλησία με τον Ναό να είναι ανοικτός. Ηρθαμε σε συνεννόηση με τον Αιδεσιμότατο της ενορίας και τον παρακαλέσαμε να κλείσει την εκκλησία λόγο των έκτακτων υγειονομικών μέτρων καταπολέμησης του κορονοιού. Υπήρξε ένας συνωστισμός ανθρώπων όπου ξεκίνησε από λίγπους στην αρχη και έπειτα αυξήθηκαν. Όταν είδαν ότι η εκκλησία ήταν ανοικτή άρχισαν να συγκεντρώνονται πολλοί. Δεν κόψαμε κάποιο πρόστιμο παρακαλέσαμε τον κόσμο και δια της πειθούς καταφέραμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση. Αν δούμε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τότε θα αναγκαστούμε να κόψουμε και προστίμα και να τηρήσουμε τον νόσο» είπε ο Σπύρος Δήμου εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής Αστυνομίας της Γλυφάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ