Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

O Γ. Λαγός προκαλεί και μιλάει για “καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων” – ΒΙΝΤΕΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O Γ. Λαγός προκαλεί και μιλάει για “καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων” – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία εξόχως προκλητική ανακοίνωση προχώρησε η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, κόμμα που ίδρυσε ο Γιάννης Λαγός το 2019 όταν αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή. Μετά τις σημερινές εξελίξεις στο Εφετείο, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει «Τεράστια νίκη Κ. Πλεύρη και Γ. Λαγού! Έριξαν την έδρα. Αποδεικνύεται το σκάνδαλο!».

Ακολουθεί η ανακοίνωση

“‘Εκ του νόμου, η Αίτηση εξαίρεσης κρίνεται από άλλη σύνθεση, εκτός αν θεωρηθεί “αόριστη”, “προδήλως ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης” ή “καταχρηστική”. Επειδή η Αίτηση, με τα μεταγενέστερα δεδομένα που επικαλέστηκε ο Γ. Λαγός κρίθηκε βάσιμη, τη θέση της έδρας έπρεπε να καταλάβει νέα σύνθεση, όπως και έγινε. Η σύνθεση αυτή πράγματι ανέβηκε, μόνο που η Πρόεδρός της ζήτησε η ίδια εξαίρεση λόγω της συμμετοχής της στην ανακριτική διαδικασία (ως επίκουρη) , που θεωρείται κώλυμα.

Ως εκ τούτου κάλεσε νέα σύνθεση που θα αποφανθεί επί του κωλύματος αυτού ή όχι. Σε περίπτωση που η (αυτο)εξαίρεσή της δεν κριθεί βάσιμη τότε η σύνθεση αυτή θα κρίνει το αίτημα εξαίρεσης του Γ. Λαγού. Διαφορετικά, το αίτημα αυτό θα κριθεί από άλλη σύνθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη των απαράδεκτων μεθοδεύσεων της έδρας από τον Γ. Λαγό, επιτέλους, με τον τρόπο αυτό ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας και μετατρέπεται σε ζήτημα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής της δίκαιης δίκης σε μια χώρα της Ε.Ε.”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ