Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ο Γιάννης Μπρατάκος στη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ

O Γιάννης Μπρατάκος είναι ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού. Το βιογραφικό του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Γιάννης Μπρατάκος στη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Νέος Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού είναι ο Γιάννης Μπρατάκος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αντικαθιστά τον Γρηγόρη Δημητριάδη μετά την παραίτηση του τελευταίου όπως έγραψε το dikastiko.gr

O Γιάννης Μπρατάκος ήταν Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Γιάννης Μπρατάκος

eurokinissi

Γιάννης Μπρατάκος: Ποιος είναι

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968 και από τον Ιούλιο του 2019 ήταν γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου. 

Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ