Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ο καύσωνας “χτυπάει” και τους δικηγόρους: Οδηγίες ΔΣΑ για την προστασία των δικηγόρων και των ασκούμενων

Τι θα ισχύσει μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας. Τα μέτρα για τους φορείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που απασχολούν δικηγόρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο καύσωνας “χτυπάει” και τους δικηγόρους: Οδηγίες ΔΣΑ για την προστασία των δικηγόρων και των ασκούμενων eurokinissi

Οδηγίες εξέδωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας δικηγόρων και ασκουμένων δικηγόρων ενόψει του καύσωνα,

Ειδικότερα παραπέμπει «στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφορικά με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνα) που θα σημειωθούν από την Τρίτη 11-6-2024 έως την Παρασκευή 14-6-2024, … και την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα και τα μέτρα πρόληψης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων)».

Για το λόγο αυτό στην ανακοίνωση του κ, Βερβεσού σημειώνεται:

«Καλούμε τους φορείς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που απασχολούν δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, όπως παρέχουν:

1. Ευέλικτη προσέλευση και αποχώρηση των δικηγόρων και ασκουμένων δικηγόρων, ήτοι αλλαγή του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης κατά τις επίμαχες ημέρες του καύσωνα.

2. Παροχή τηλεργασίας, εφόσον αυτό συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης τους.

Σε περίπτωση που τα ανωτέρω δεν είναι δυνατά, οι ως άνω φορείς καλούνται να μην αναθέτουν καθήκοντα που απαιτούν εξωτερική εργασία στους ως άνω δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμένουν σε χώρους που κλιματίζονται λαμβάνοντας και τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ