Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρεία του ΔΣΑ

Την υποψηφιότητά του για την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακοίνωσε ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοίνωσε σήμερα στο γεμάτο αμφιθέατρο Μ. Έβερτ στη Τεχνόπολις στο Γκάζι (τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων)  την υποψηφιότητά του για την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και παρουσίασε τους υποψήφιους με τον συνδυασμό του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ με τον Μιχάλη Καλαντζόπουλο- Σύγχρονη Δικηγορία στην πράξη , Παρίσταμαι Υπέρ, Επείγει, Δικηγορική Συνείδηση».

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι μετά από πολλά χρόνια συγκροτείται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στο μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας, ένα δικηγορικό, δημοκρατικό, προοδευτικό, ενωτικό σχήμα μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες. Δικηγόροι όλων των γενεών συστρατεύονται σ’ αυτή τη μάχη  αξιών. Στόχος είναι να αλλάξουμε σελίδα. Θέλουμε τον δικηγόρο ξανά πρωταγωνιστή. Μιχάλης Καλαντζόπουλος

Στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις που στις προηγούμενες εκλογές, το έτος 2017, είχαν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ με επικεφαλής την Χριστίνα Κουντούρη.

Το παρίσταμαι Υπέρ με επικεφαλής τον Θοδωρή Μαντά.

Το ΕΠΕΙΓΕΙ με επικεφαλής τον Βασίλη Βραχιώτη.

Η Δικηγορική Συνείδηση με επικεφαλής τους Γιάννη Βλάχο, Βασίλη Κατσαφάδο και Φίλιππο Λέντζα.

Στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται και εκατοντάδες δικηγόροι.

Επιπροσθέτως, παρουσίασε το έργο του ως Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με σημαντικότερο όλων, τη δημιουργία του πρώτου βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των Δικηγόρων. Μιχάλης Καλαντζόπουλος

Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του για το ασφαλιστικό, μιλώντας για την άμεση θεσμοθέτηση υποκατώτατης κλάσης για τους δικηγόρους με χαμηλά εισοδήματα, για το φορολογικό, ενδεικτικά για μείωση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές πράξεις από 24% στο 14%, για την καθημερινότητα των δικηγόρων και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα δικαστήρια σήμερα, τον εκσυγχρονισμό του δικηγορικού συλλόγου, για την αξιοποίηση του συνόλου των χώρων επί της οδού Ακαδημίας 60 και την δημιουργία λέσχης δικηγόρων, για τη δημιουργία δεύτερου βρεφονηπιακού σταθμού σε αναξιοποίητο ακίνητο στην Καλλιθέα. Τέλος, μίλησε για την θεσμοθέτηση όρων απασχόλησης και αμοιβής των συνεργατών δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων.

Το πρόγραμμα περιείχε συγκεκριμένες προτάσεις για τους έμμισθους δικηγόρους και για τις δικηγορικές εταιρείες, τις οποίες και ανέλυσε.

Κάλεσε τους Δικηγόρους να αποφασίσουν αν θέλουν έναν Σύλλογο που θα παρεμβαίνει δυναμικά στις εξελίξεις, που θα διεκδικεί για τους δικηγόρους χωρίς να διστάζει να συγκρουστεί με τις εκάστοτε εξουσίες. Τους κάλεσε να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές  ψηφίζοντας τον ίδιο και τον συνδυασμό του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ με τον Μιχάλη Καλαντζόπουλο- Σύγχρονη Δικηγορία στην πράξη , Παρίσταμαι Υπέρ, Επείγει, Δικηγορική Συνείδηση».  Μιχάλης Καλαντζόπουλος