Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου απαγόρευσε στους αρνητές ιερείς να εξομολογούν

Ο ιεράρχης απαγόρευσε σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί το δικαίωμα να εξομολογούν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου απαγόρευσε στους αρνητές ιερείς να εξομολογούν imerazante.gr

Στην επιβολή πνευματικών επιτιμίων σε όσους ιερείς που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού προχώρησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος.

Ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες είχε στείλει τελεσίγραφο σε 14 ιερείς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ειδάλλως τους προειδοποιούσε ότι θα τεθούν σε αργία. Ο ιεράρχης απαγόρευσε σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί το δικαίωμα να εξομολογούν, σημειώνοντας ότι «πως οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα και πολύ περισσότερο να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

Ακολουθεί το ανακοινωθέν:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ’, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ