Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταφέρει στο ΣτΕ το θέμα των υποκλοπών – Τι λέει στην προσφυγή του

Κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κριθεί αντισυνταγματική η διάταξη που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ ενημέρωση για τις παρακολουθήσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταφέρει στο ΣτΕ το θέμα των υποκλοπών – Τι λέει στην προσφυγή του eurokinissi

Μέσα στο ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό σκηνικό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε μία νέα ενέργεια, μεταφέροντας την υπόθεση των υποκλοπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε ενώπιον του ΣτΕ αίτηση να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Με την αίτηση ακύρωσης προσέβαλε την απόρριψη από την ΑΔΑΕ αιτήματός του να ενημερωθεί σε σχέση με την παρακολούθηση του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ζητείται να αναγνωριστεί ότι η διάταξη του Ν. 4790/2021 με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Master plan ΟΛΠ

EUROKINISSI

«Η διάταξη του Ν. 4790/2021 θα έπρεπε να είχε καταργηθεί από τις αρχές Αυγούστου οπότε έγινε γνωστή η παρακολούθησή μου. Η Κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να το κάνει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ, που εξέδωσε. Δεν το έπραξε. Είχε την ευκαιρία επίσης να κάνει δεκτή σχετική τροπολογία, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 29 Σεπτεμβρίου 2022. Το απέφυγε εκ νέου» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης για προσπάθεια συγκάλυψης. «Τελικώς, και αυτή η πτυχή της υπόθεσης έρχεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί το κύρος της επίμαχης διάταξης. Το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την Κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας στη λειτουργία του Κράτους, κάτι που δεν νοείται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ