Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ο Νίκος Παππάς γνώριζε τις προσφορές για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών – Οι νέες καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα

Νέα στοιχεία κατέθεσε την Τρίτη ο επιχειρηματίας. Ολοκληρώνεται ο κύκλος των ερωτήσεων από τους εισηγητές των κομμάτων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Νίκος Παππάς γνώριζε τις προσφορές για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών – Οι νέες καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα EUROKINISSI

Την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει και με τη νέα κατάθεσή του ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος». Ο Χρήστος Καλογρίτσας στις σημερινές του αναφορές επανέφερε στο κάδρο και τον γνωστό δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος κατά τους ισχυρισμούς του είχε λάβει μερίδιο μετοχών για το κανάλι που ήθελε να δημιουργήσει το τότε κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο Χρ. Καλογρίτσας ανέφερε πως ο Νίκος Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας και ότι του είχε πει να βάλει «24 – 25 εκατομμύρια ευρώ» για να εξασφαλίσει μία από τις άδειες. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο ρόλο του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου.

Κατά την σημερινή του κατάθεση και απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε ότι στο επίμαχο έγγραφο – που είχε επικαλεστεί για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ – αναφέρεται και το όνομα του κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο προέβλεπε πως η «είσοδος» του γνωστού δικηγόρου στο μετοχικό σχήμα θα γινόταν προκειμένου να επιστραφούν σε αυτόν τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός». Χρήστος Καλογρίτσας σε προανακριτική

Οι διάλογοι στην προανακριτική

Β. Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογριτσας: Να το τελειώνουμε το Α2. Ηταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου – Παππας ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 – Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππας εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Πέραν αυτών ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι ο Νίκος Παππάς, τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον είχε ενημερώσει για το ποσό που έπρεπε να προτείνει στην δημοπρασία προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι.

Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Καλογριτσας: 24-25 εκατ. ευρώ

Κεγκερογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο.

Καλογρίτσας: Παλικάρι της φακής! Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας

Αντιπαράθεση Πολάκη – Καλογρίτσα 

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, ενώ προς το τέλος της σημειώθηκε ένταση μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, με αφορμή σχόλια του τελευταίου για την «οικονομική καταστροφή» που επικαλείται ο μάρτυρας.

Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

eurokinissi

Πολακης: Κοντεύω να κλάψω.

Καλογρίτσας: Χωροφύλακες, ανακριτές δεν δέχομαι!

Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις!

Καλογρίτσας: (προς Πολάκη) Άντε ρε παλικαριά της φακής! Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής! Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας.

Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μας δουλεύεις!

Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή Καλογρίτσα!

Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά . Φίλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ sms. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Ο μάρτυρας ερωτώμενος για το ταξίδι Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, ανέφερε ότι ο ίδιος πήγαινε συχνά εκεί γιατί του άρεσε, αλλά στο ερώτημα αν πήγε μαζί με τους άλλους δύο, δεν απάντησε και πάλι ξεκάθαρα.

Τσαβδαρίδης: Στη Βενεζουέλα με τον Παππά και τον Αρτεμίου πήγατε μαζί;

Καλογρίτσας: Πήγαινα συχνά. Μου άρεσε.

Τσαβδαρίδης: Μαζί τους πήγατε;

Καλογρίτσας: Εγώ πήγα με άλλο αεροπλάνο.

Μαρκόπουλος: Αφήστε τα αυτά. Μαζί βρεθήκατε; Μην μας εμπαίζετε. Πήγατε την ίδια περίοδο με τους Παππά – Αρτεμίου;

Καλογρίτσας: Εμένα φίλος μου ήταν ο Λαφαζάνης που του άρεσε η Βενεζουέλα.

Μαρκόπουλος: Καταλάβαμε κύριε μάρτυρα… Καταλάβαμε πολύ καλά

Αντιπαράθεση

Λίγο νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης εθεσε ερωτήσεις στο μάρτυρα σχετικά μάρτυρα σχετικά την υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα το 2018, στην οικία Χούρι, για την επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC.

Πολακης: Να ρωτήσω κάτι, αυτό το σπίτι, εκεί πήγατε μέρα ή βράδυ;

Καλογρίτσας: Βράδυ.

Πολακης: Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;

Καλογρίτσας: Φαίνεται.

Πολάκης: Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολακης: Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει.

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολακης: Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι… Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;

Καλογρίτσας: Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha;Ε ξέρω αλλά δεν σας λέω!!!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ