Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ο πρώτος δικηγόρος-σύμβουλος του ΔΣΑ με αναπηρία, Β. Αυγουλάς στο Προεδρικό Μέγαρο

Εκδήλωση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο πρώτος δικηγόρος-σύμβουλος του ΔΣΑ με αναπηρία, Β. Αυγουλάς στο Προεδρικό Μέγαρο avgoulas

Άτομα με οπτική αναπηρία που χρησιμοποιούν λευκό μπαστούνι και σκύλο οδηγό θα δεχθεί την Παρασκευή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Μεταξύ αυτών αναμένεται να βρεθεί και ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο πρώτος δικηγόρος με αναπηρία που εξελέγη σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Στόχος του όπως ανέφερε και στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο dikastiko.gr είναι να βοηθήσει ώστε οι ανάπηροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις δικαστικές υπηρεσίες με τρόπο που να μην τους αποκλείει και επισημαίνει ποια βήματα πρέπει να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση. Βαγγέλης Αυγουλάς

Για την επιλογή του να ακολουθήσει το δικηγορικό επάγγελμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μεγαλώνοντας θυμάμαι να διεκδικώ ισότιμη αντιμετώπιση και όχι στείρα χάδια κατανόησης και συμπαράστασης. Κάπου εκεί κατάλαβα ότι οι διεκδικήσεις αυτές δεν θα πρέπει να είναι ατομικές αλλά θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα συλλογικό πλαίσιο προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι ξεκίνησα να υπηρετώ το αναπηρικό κίνημα από 18 ετών και, παράλληλα, αποφάσισα να σπουδάσω την κατ’ εξοχήν Επιστήμη διαφύλαξης και προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Νομική».

Και όπως κατέληξε: «Εύχομαι κάθε μέρα να μπορώ να σημειώνω κάτι στον προσωπικό κοινωνικό μου απολογισμό ώστε να νιώθω πως στέκομαι αντάξιος των περιστάσεων και των προσδοκιών των συναδέλφων μου, όσων ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ζωής να βλέπουν “Με Άλλα Μάτια”, μα πάνω απ’ όλα των νέων παιδιών που αλληλεπιδρούμε καθημερινά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ