Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ο “Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών” συμμετέχει στο διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος για νομικούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο “Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών” συμμετέχει  στο διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος για νομικούς

Χορηγός επικοινωνίας το dikastiko.gr

Ο “Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών” (ΚΕΛΔ) στηρίζει τον σε εξέλιξη διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος για νομικούς «δημιουργική ανοσο-ποίηση» στον Κορωνοιό που έχει δημιουργηθεί-στηθεί από το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αντιπρόεδρο της CCBE Παναγιώτη Περάκη.

Ειδικότερα, ο πολύ αξιόλογος και δραστήριος λογοτεχνικός φορέας των Ελλήνων δικαστών, ο “Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών” (ΚΕΛΔ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε να στηρίξει τον διαγωνισμό.

Και όχι μόνο το Δ.Σ. της ΚΕΛΔ έδωσε το «πράσινο φως», αλλά θα συμμετάσχει στην Οργανωτική Επιτροπή δια του ίδιου του προέδρου της, Δημήτρη Ορφανίδη.

Η συμμετοχή της ΚΕΛΔ στο εν λόγω διαγωνισμό, πλέον των άλλων, καταδεικνύει την μεγάλη ψυχική ανάγκη του νομικού –και όχι μόνο- κόσμου για εθελοντισμό και για συλλογικές δημιουργικές διεξόδους στις περίεργες και μελαγχολικές περιόδους που διέρχεται η χώρας μας και η παγκόσμια κοινότητα, χωρίς να γνωρίζει κανείς το αύριο.

Το dikastiko.gr από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε την ανιδιοτελή προσπάθεια του κ. Περάκη και συντάχθηκε τόσο με την ιδέα όσο και με την υλοποίηση του διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος.

Πριν από λίγες μέρες, όταν πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια του κ. Περάκη, το dikastiko.gr, εκτός του ότι έγινε χορηγός, χαιρέτησε την όλη προσπάθεια, γράφοντας τις εξής λίγες αράδες:

«Διέξοδο βρήκαν οι δικηγόροι στην αισθητή μείωση –έως και μηδενική- της δικηγορικής ύλης λόγω τόσο της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, όσο και των γενικότερων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν με αφορμή την πανδημία της νόσου Covid-19.

Τα περιοριστικά μέτρα είναι κάτι που οδηγεί τους δικηγόρους και ειδικά τους μαχόμενους, σε μεγάλο αδιέξοδο και σε νευρωτική κατάσταση, καθώς είχαν μάθει μέχρι τώρα να τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο. Έτσι, δίνεται μια καρποφόρα λύση στο αδιέξοδο του δικηγορικού κόσμου, που δεν είναι άλλη από το να βγάλουν τον άλλο εαυτό τους τον ποιητή και διηγηματογράφο που την έχουν ασφυκτικά καταπιεσμένο, κάτω από τις δικογραφίες και τις απίθανες ερωτήσεις των πελατών τους.

Παναγιώτης Περάκης

«Πατέρας» της διεξόδου της μελαγχολικής αυτής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αντιπρόεδρος της CCBE Παναγιώτης Περάκης. Και η διέξοδος δεν είναι άλλη από την διεξαγωγή διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος για νομικούς (δικηγόρους, δικαστές, κ.λπ.).

  Η ιδέα του διαγωνισμού για νομικούς έχει οδηγήσει τον τα κ. Περάκη τρέχει όλη μέρα (και νύκτα) για να επιφέρει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αντάξιο του νομικού κόσμου της χώρας μας.

Πάντως, ξεκαθαρίζει και μας διαβεβαιώνει ο κ. Περάκης, ότι η προσπάθεια του αυτή με τίποτα δεν συνδέεται με την συνδικαλιστική ιδιότητά του, καθώς στο τέλος της θητείας του θα αποσυρθεί από τα συνδικαλιστικά δικηγορικά δρώμενα.

Αμέσως, η ιδέα του κ. Περάκη για δημιουργική ανοσο-ποίηση μέσω της λογοτεχνίας γενικότερα, αγκαλιάστηκε από μια ομάδα δικηγόρων οι οποίοι τον στήριξαν και τον στηρίζουν, αλλά ωστόσο εξακολουθεί να τρέχει για την υλοποίηση της σύλληψής του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ