Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση του με τον Κ. Μητσοτάκη – “Εκφράζω την ενόχλησή μου”, δήλωσε ο πρωθυπουργός – ΒΙΝΤΕΟ

"Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων", επισημαίνει ο Κ. Μητσοτάκης στην ανακοίνωση του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση του με τον Κ. Μητσοτάκη – “Εκφράζω την ενόχλησή μου”, δήλωσε ο πρωθυπουργός – ΒΙΝΤΕΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την ενόχληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η αιφνιδιαστική ακύρωση της συνάντησης που θα πραγματοποιούνταν με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ.

Συνάντηση Σούνακ με Μητσοτάκη: Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργού

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

«Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ