Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Ο θησαυρός των ναρκεμπόρων … ήταν μέσα στη ντουλάπα / ΒΙΝΤΕΟ

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να «σκάψουν» με βαριοπούλες τοίχο για να ανακαλύψουν την «κρυψώνα» των διακινητών κοκαϊνης και ναρκωτικών χαπιών. Ενδεικτικό είναι το βίντεο - ντοκουμέντο που «γυρίστηκε» από τους άνδρες της Ασφάλειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο θησαυρός των ναρκεμπόρων … ήταν μέσα στη ντουλάπα / ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο ήταν κρυμμένο σε ειδική κρύπτη μέσα σε διπλή ντουλάπα σπιτιού στην Αγία Βαρβάρα, εντοπίστηκαν 160.000 ευρώ σε μετρητά από τη Δίωξη Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να «σκάψουν» με βαριοπούλες τοίχο για να ανακαλύψουν την «κρυψώνα» των διακινητών κοκαϊνης και ναρκωτικών χαπιών. Ενδεικτικό είναι το βίντεο – ντοκουμέντο που «γυρίστηκε» από τους άνδρες της Ασφάλειας.

Σε άλλες έρευνες σε σπίτια βρέθηκαν ακόμα 41.000 ευρώ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι διακινητές έμεναν σε σπίτια-«φρούρια» στην Αγία Βαρβάρα, τα οποία ήταν «καλωδιωμένα» με κάμερες για να επιτηρούνται ολόκληροι δρόμοι.

Επίσης, τα σπίτια αυτά είχαν πόρτες ασφαλείας, ούτως ώστε σε περίπτωση εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. οι ένοικοι να έχουν το χρόνο να ξεφορτωθούν τα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 21 άτομα και σχημάτισαν δικογραφία για ακόμα 16. Συνολικά κατασχέθηκαν 1,9 κιλά κοκαΐνης, πάνω από ένα κιλό κάνναβης και 1.800 δισκία ecstasy και πιστόλια. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν μεταξύ τους συγγενική σχέση.

Χθες Τρίτη, έλαβαν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.). Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ» (profiling) των εμπλεκομένων.

Κάθε μέλος του κυκλώματος, είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα «καθήκοντα» που αφορούσαν όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δράσης, (ανεύρεση, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών καθώς και ανεύρεση «πελατών», παραλαβή, φύλαξη-απόκρυψη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν). Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών σε πόρτες και ντουλάπια οικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διακίνησή τους.

Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις ειδικές κρύπτες που χρησιμοποιούσαν καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους τους επαγγελματικής υποδομής στη συστηματική διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ