Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020

Ο «τρόμος» των ξενοδόχων για αποζημιώσεις λόγω κορονοϊού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο «τρόμος» των ξενοδόχων για αποζημιώσεις λόγω κορονοϊού

 

Η είδηση είναι γνωστή: Αγωγές εξαιτίας του κορονοϊού σε βάρος των αυστριακών αρχών ετοιμάζουν τουρίστες που επισκέφθηκαν το αυστριακό χειμερινό θέρετρο Ισγκλ, που θεωρείται ότι αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα «προγεφυρώματα» της επιδημίας στην Ευρώπη.

Η αγωγή για το Ισγκλ, σύμφωνα με τους FT, θα μπορούσε να αποτελεί μια «γεύση» αυτού που έρχεται, καθώς η πανδημία ενδέχεται να πυροδοτήσει ένα κύμα νομικών ενεργειών. Ασθενείς και οι οικογένειές τους στρέφονται εναντίον αυτών που θεωρούν υπεύθυνους για αποτυχία ελέγχου της πανδημίας. Αυτά όμως αφορούν το χθες.

Από σήμερα και τούδε, (κυρίως) οι χώρες του νότου που περιμένουν έστω δειλά-δειλά ένα κομμάτι τουρισμού έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ανάλογο εφιάλτη: Αυτόν του κινδύνου να νοσήσει (ή να εντοπιστεί θετικός κάποιος) κάποιος και να θεωρήσει υπεύθυνα τα ξενοδοχεία.

Κακόβουλες

Το θέμα εκφράζουν ως αγωνία ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχείων που μπροστά στη αγωνία τους να ανοίξουν για να προλάβουν ένα μικρό κομμάτι της πίτας, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον τρόμο ακόμα και για «κακόβουλες» αγωγές  από τουρίστες. Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν το ξενοδοχείο έχει ακολουθήσει όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει ένα μπαράζ τέτοιων επιθετικών νομικών ενεργειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως λένε περιμένουν να δουν αν οι ασφαλιστικές εταιρίες θα παρέχουν πακέτα για τέτοιους κινδύνους, κάτι που προς το παρών φαντάζει πολύ δύσκολο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ