Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2025

«Όχι» Μητσοτάκη σε πλήρη κατάργηση ΕΝΦΙΑ – «Θα ήταν άδικο»

«Αυτή η κυβέρνηση έχει μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ζήτημα κατάργησης δεν τίθεται και θα ήταν κατά κάποιον τρόπο και άδικο».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Όχι» Μητσοτάκη σε πλήρη κατάργηση ΕΝΦΙΑ – «Θα ήταν άδικο» EUROKINISSI

Κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι κάτι τέτοιο «θα ήταν άδικο», υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση έχει ήδη μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ζήτημα κατάργησης δεν τίθεται και θα ήταν κατά κάποιον τρόπο και άδικο. Έχουμε πάρει μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής επαρχίας. Η ζωή στο χωριό είναι πιο βατή και εύκολη»

Για μείωση ΦΠΑ

«Έχουμε μειώσει τον ΦΠΑ σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες. Η περαιτέρω μείωση δεν θα είχε αποτέλεσμα. Θα διευκόλυνε τις επιχειρήσεις να καρπωθούν το κέρδος και η μείωση ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ