Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την “μετωπική” Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για την αστυνομική βία

Αιχμηρές αντιδράσεις από τη Φώφη Γεννηματά, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την “μετωπική” Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για την αστυνομική βία

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν τα κόμμα της αντιπολίτευσης τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη “μετωπική” Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την αστυνομική βία.

Γεννηματά: «Χέρι χέρι, Μητσοτάκης- Τσίπρας στην επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας»

Αιχμηρά σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, επικρίνοντάς τους πως επιδιώκουν τον διχασμό κι όχι να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Σήμερα μια από τα ίδια. Μητσοτάκης και Τσίπρας χέρι χέρι, στην επιχείρηση διχασμού, τροφοδότησαν με μίσος την ελληνική κοινωνία. Για τα πραγματικά προβλήματα δεν ακούσαμε τίποτα», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά και προσέθεσε δηκτικά: «Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Αγνοήστε τους».

ΚΚΕ: Αποπροσανατολιστική πόλωση, αμοιβαία στήριξη και κακοποίηση της ιστορίας

«Αφού απέκλεισαν, με παράτυπο τρόπο, όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, Μητσοτάκης και Τσίπρας επιδόθηκαν στο γνωστό σκηνικό της αποπροσανατολιστικής πόλωσης, αλλά και της αμοιβαίας στήριξης» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση Κυρ. Μητσοτάκη-Αλ. Τσίπρα στη Βουλή.

«Ο μεν Μητσοτάκης προσπάθησε να ενοχοποιήσει το λαό και τη δίκαιη διαμαρτυρία του για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ ως οργανωτή των κινητοποιήσεων, γιατί πολύ απλά είναι ο βολικός και ο χρήσιμος “αντίπαλος” στο δικομματικό παιχνίδι. Ο δε Τσίπρας προσπάθησε να εμφανίσει την αστυνομική βία ως ζήτημα εμμονών κι ανεκπαίδευτων αστυνομικών που “βράζει το αίμα τους” κι όχι ως στρατηγική επιλογή, που την υπηρέτησε και η δική του κυβέρνηση. Και οι δυο μαζί προσέφεραν πλήρη κάλυψη στο θεσμικό, νομοθετικό και επιχειρησιακό πλαίσιο της καταστολής που συνδιαμόρφωσαν και το οποίο επεκτείνεται», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος που υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Υ.Γ.: Όσο για την κακοποίηση της ιστορίας: Ούτε η ΝΔ νομιμοποίησε το ΚΚΕ, το νομιμοποίησαν de facto οι αγώνες και το αίμα του, ούτε ο μνημονιακός, ευρώΝΑΤΟϊκός και νεοΠΑΣΟΚικός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής των ηρωικών αγώνων του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των Λαμπράκηδων».

Κλέων Γρηγοριάδης – ΜέΡΑ25: Ο Πρωθυπουργός επιλέγει αντίπαλο στην Ολομέλεια αυτόν που τον συμφέρει με την ανοχή του Προέδρου της Βουλής 

Όταν ο κανονισμός της Βουλής χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από το Προεδρείο. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 δεν είχε το δικαίωμα να πάρει το λόγο κατά τη σημερινή απάντηση του Πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο Κανονισμός όμως της Βουλής καταστρατηγήθηκε όταν ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να απαντήσει σε μια εκπρόθεσμη ερώτηση, όπως ήταν αυτή του κ. Τσίπρα, και όχι στη καθόλα τυπικά κατατεθειμένη επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για καταστρατήγηση του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων.

Η διαδικασία που εξελίχθηκε στη Βουλή είναι εντελώς παράνομη καθώς παραβαίνει τον Κανονισμό της Βουλής σε δύο τουλάχιστον σημεία:

Το άρθρο 129 του Κανονισμού της Βουλής στο άρθρο 3 αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα και σε δύο τουλάχιστον ερωτήσεις που επιλέγει απαντά ο ίδιος. Για κακή τύχη του Πρωθυπουργού αυτή την εβδομάδα ετέθησαν μόνο 2 ερωτήσεις, αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα και αυτή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 του κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Επομένως, ο Πρωθυπουργός από τη στιγμή που ήρθε δεν είχε κανένα δικαίωμα να μην απαντήσει και στις δύο ερωτήσεις. Βαραίνει η ευθύνη τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ. Τασούλα ο οποίος έπρεπε θεσμικά να αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τον Κανονισμό της Βουλής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ