Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την απόφαση της κυβέρνησης για τα σχολεία

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τα σχολεία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την απόφαση της κυβέρνησης για τα σχολεία

Έλλειψη οργανωμένου σχεδίου καταλογίζουν στην κυβέρνηση τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, μετά τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο των σχολείων. Για τραγελαφικές παλινωδίες κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ 

 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα χωρίς κανένα σχέδιο. Άνοιξε τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς μαζικά διαγνωστικά τεστ και με αυξημένο αριθμό μαθητών εν μέσω πανδημίας, αγνοώντας τα αυτονόητα αιτήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Και ενώ μέχρι χθες η Υπουργός απέρριπτε ενδεχόμενο κλεισίματος των δημοτικών, ισχυριζόμενη πως δεν υπάρχει καμία σχετική εισήγηση της Επιτροπής, σήμερα ανακοίνωσε το κλείσιμό τους. Τα δημοτικά κλείνουν πάλι και ακόμα οι μαθητές ακόμα περιμένουν μάσκες και τηλεκπαίδευση. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προετοιμάσει τα σχολεία τις ημέρες του lockdown για σωστό άνοιγμα αυτή τη φορά, χωρίς νέες τραγελαφικές παλινωδίες».

 

ΚΙΝΑΛ

 

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «η Κυβέρνηση πάλι με καθυστέρηση κλείνει και τα δημοτικά παντού. Ομολογεί το λάθος της εξαίρεσης τους από τα γενικά περιοριστικά μέτρα» και ενώ η πανδημία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο σε όλη την Ελλάδα. Επισημαίνει δε ότι «θα έπρεπε τα σχολεία να έχουν κλείσει στη Βόρεια Ελλάδα, πολλές ημέρες πριν. Όσο για την τηλεκπαίδευση, τώρα θα γίνουν οι δοκιμές!! Το βλέποντας και κάνοντας συνεχίζεται με κόστος σε ζωές και στην οικονομία».

 

KKE 

 

 

Το ΚΚΕ αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας. Κι αυτό δεν το έκανε ούτε το σχεδιάζει η κυβέρνηση». Τονίζει ότι η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων θα είναι «μια τρύπα στο νερό» αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων ανεξαιρέτως των σχολείων, ενώ χαρακτηρίζει εγκληματικές τις κυβερνητικές ευθύνες και «φανερώνονται, άλλωστε, και από την έως τώρα ανεπαρκέστατη και προβληματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων», όπως σημειώνει.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

 

Η Ελληνική Λύση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λειτουργεί χωρίς σχέδιο και επισημαίνει: «Στις 02.11.2020, ο κ. Πέτσας δήλωνε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία δεν υπάρχει διασπορά του κοροναϊού στις σχολικές αίθουσες. Στις 14.11.2020, η κ. Κεραμέως ανακοινώνει το κλείσιμο Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Το μόνο «σχέδιο» της κυβέρνησης, είναι ότι λειτουργεί χωρίς σχέδιο. Ντροπή».

 

ΜέΡΑ 25

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που αναδιπλώνεται η κυβέρνηση», «ούτε και που η υπουργός Παιδείας αναιρεί τον εαυτό της», «καθώς ακόμα παλεύουν μέχρι και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις διαστάσεις των περιβόητων μασκών των σχολείων, ενώ επίσης ψάχνουμε και να βρούμε μία άλλη χώρα της Ε.Ε. που να αναφέρει έστω και κάτι για το περιβόητο κρασάρισμα του server της Cisco». Το πρόβλημα όμως είναι, σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, ότι «και η απόφαση αυτή έρχεται ως απότοκο της έλλειψης προετοιμασίας και της εγκληματικής ολιγωρίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που επιτελεί άριστα, είναι η εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας». Αναμένουμε λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον, καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης, «να δούμε πως θα λειτουργήσουν και αυτά τα τηλεμαθήματα».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ