Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Οι ασφαλιστικές δίνουν 125 εκατ. ευρώ στο αγγλικό γκρανσλαμ, Γουίμπλεντον

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι ασφαλιστικές δίνουν 125 εκατ. ευρώ στο αγγλικό γκρανσλαμ, Γουίμπλεντον

Μετά από την ανακοίνωση των διοργανωτών του αγγλικού γκρανσλαμ, Γουίμπλεντον, All England Lawn Tennis Club (AELTC), ότι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το τουρνουά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 29 Ιουνίου-12 Ιουλίου, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα μετά το 1945, αποδεικνύεται, σύμφωνα με δημοσίευμα των “Times” του Λονδίνου, ότι στα ασφαλιστικά συμβόλαια οι διοργανωτές είχαν προνοήσει ακόμη και για την περίπτωση πανδημίας και θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 125 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

Έτσι λοιπόν, μπορεί να ακυρώθηκε, αλλά αποδείχθηκε πως οι διοργανωτές δεν θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα, αφού είχαν προνοήσει για την περίπτωση πανδημίας!

Σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου ! «Ίσως η AELTC πρέπει να κάνει αύξηση στον άνθρωπο που προνόησε να βάλει στα ασφαλιστικά συμβόλαια και την περίπτωση της πανδημίας», αναφέρουν άλλα αγγλικά ΜΜΕ, μόλις έγινε γνωστό η ρήτρα πανδημίας στα ασφαλιστικά συμβόλαια του φημισμένου αγγλικού τουρνουά! «Φυσικά και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ασφάλεια, αλλά αυτό δεν λύνει όλα τα προβλήματα μας.

Σίγουρα όμως είναι σημαντικό», δήλωσε ο ΡίτσαρντΛιούις, διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ είχε προνοηθεί η περίπτωση της πανδημίας από το 2003, όταν είχε «εισβάλει» στη ζωή μας ένας άλλος κορονοϊός, ο SARS, ο οποίος είχε εξαπλωθεί μόλις σε 29 χώρες, με 8.096 κρούσματα και 774 θανάτους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν μόλις τέσσερα κρούσματα, αλλά στο Γουίμπλεντον είχαν φροντίσει να λάβουν τα μέτρα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ