Οι Δικαστές και Εισαγγελείς ζητούν συνάντηση με τον Χρυσοχοΐδη μετά και την προκήρυξη εκτόξευσης νέων δολοφονικών απειλών κατά δικαστή

Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων ζητεί με επιστολή της συνάντηση να σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας δικαστηρίων και δικαστών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι Δικαστές και Εισαγγελείς ζητούν συνάντηση με τον Χρυσοχοΐδη μετά και την προκήρυξη εκτόξευσης νέων δολοφονικών απειλών κατά δικαστή (FREEPIK/EUROKINISSI)

Επιστολή με την οποία ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη απέστειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δια της προέδρου της Μαργαρίτας Στενιώτη, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την αποστολή του “τρομοδέματος” με παραλήπτη Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης απευθύνει νέες δολοφονικές απειλές στην δικαστή, ότι την επόμενη φορά «η τύχη δε θα είναι πάντα με το μέρος της» και ότι «όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος – βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους».

Δικαστές ζητούν συνάντηση με Χρυσοχοΐδη: Σχέδιο

Οι δικαστές με την επιστολή τους αναφέρουν πως έχουν “επανειλημμένως, αιτηθεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων της χώρας και των Δικαστικών Λειτουργών, ώστε να διαμορφωθεί ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος”, πολλώ μάλλον όταν “οι εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος των Δικαστηρίων και των Δικαστικών Λειτουργών είναι συνεχείς”. 

Δικαστές ζητούν συνάντηση με Χρυσοχοΐδη

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γι’ αυτό και ζητούν τη συνάντηση “….ώστε να υποβάλουμε το αίτημά μας για τη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και φύλαξης των Δικαστικών Μεγάρων και των Δικαστικών Λειτουργών”.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει, επανειλημμένως, αιτηθεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων της χώρας και των Δικαστικών Λειτουργών, ώστε να διαμορφωθεί ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος.

Οι εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος των Δικαστηρίων και των Δικαστικών Λειτουργών είναι συνεχείς, με αποκορύφωμα αυτών, την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού σε συνάδελφό μας Πρόεδρο Εφετών στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ενόψει των παραπάνω, αιτούμεθα τον καθορισμό ημερομηνίας άμεσης συνάντησης , ώστε να υποβάλουμε το αίτημά μας για τη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και φύλαξης των Δικαστικών Μεγάρων και των Δικαστικών Λειτουργών”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ