Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Οι διοικητικοί δικαστές στέλνουν μήνυμα οργής στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη διάρρηξη στα γραφεία τους – “Πάρτε μέτρα ασφαλείας”

Η κλοπή υπολογιστών και δικογραφιών από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, που έγραψε το dikastiko.gr, πυροδότησε την έκρηξη των διοικητικών δικαστών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι διοικητικοί δικαστές στέλνουν μήνυμα οργής στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη διάρρηξη στα γραφεία τους – “Πάρτε μέτρα ασφαλείας” EUROKINISSI

Μήνυμα οργής στο υπουργείο Δικαιοσύνης στέλνουν οι διοικητικοί δικαστές. Το «αγκάθι» της έλλειψης μέτρων φύλαξης και ασφάλειας στα Δικαστήρια επανέρχεται μετά και την πρόσφατη διάρρηξη στα γραφεία δικαστών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.

Το περιστατικό που όπως έγραψε το dikastiko.gr συνέβη ξημερώματα Τετάρτης στο Πρωτοδικείο ξεχείλισε τη σταγόνα στο ποτήρι για την απουσία μέτρων, που όπως καταγγέλλεται από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποτελεί απόρροια της συνεχούς υποχρηματοδότησης της Δικαιοσύνης.

«Με αφορμή την διάρρηξη των γραφείων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς στις 14-12-2022 και την κλοπή υπηρεσιακών υπολογιστών, το Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει, για μία ακόμα φορά, την έλλειψη μέτρων φύλαξης στο τρίτο σε μέγεθος Διοικητικό Πρωτοδικείο της Χώρας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό «καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αποκαταστήσει άμεσα τις φθορές στο Δικαστήριο αυτό και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα σε οποιοδήποτε Διοικητικό Δικαστήριο της Χώρας, ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης της Δικαιοσύνης».

Μήνυμα οργής διοικητικών δικαστών

Pixabay

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, πριν από μερικά 24ωρα διέρρηξαν γραφεία δικαστών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και έκλεψαν υπολογιστές και δικογραφίες. Όπως ανέφερε ο Δήμος Χρυσός, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Δικαστηρίου παραβιάστηκαν γραφεία, μεταξύ των οποίων αυτό του αρχείου, του computer room αλλά και Προέδρων του Πρωτοδικείου.

Κατά τη διάρρηξη έκαναν φτερά υπολογιστές δικαστών, που ενδέχεται να περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με δικογραφίες. Το γεγονός αυτό – όπως επισημαίνεται – «καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης των εν λόγω μέτρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών».

Νομοσχέδιο για τις υποκλοπές

EUROKINISSI

«Ανοχύρωτα» δικαστήρια

Σημειώνεται ότι κατ’ επανάληψη εισαγγελικές και δικαστικές ενώσεις έχουν αναφερθεί στο θέμα της ασφάλειας των δικαστηρίων. Τον περασμένο Ιούνιο στο Πρωτοδικείο της Κω ένας από τους διαδίκους πέταξε πέτρα προς την έδρα, σπάζοντας το προστατευτικό πλαστικό και τραυματίζοντας στο μάτι τον γραμματέα, ενώ λίγες μέρες αργότερα στα δικαστήρια Ναυπλίου κατηγορούμενος έβγαλε όπλο στους δικαστές.

Μόλις προ ημερών η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ανέφερε ότι η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή εκδίκαση των υποθέσεων και τη νηφάλια και ορθή δικαστική κρίση και καλούσε την πολιτεία, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή επιθέσεων σε βάρος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που ευτελίζουν τη λειτουργία του κράτους στο σύνολό του. Οι καταγγελίες δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων για την ασφάλεια των παραγόντων σε δίκες έχουν εξάλλου κατατεθεί κατ’ επανάληψη προς τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ