Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών δρουν και… εξωτερικά – Πώς ακινητοποίησε διαρρήκτη

Τα αντανακλαστικά εξωτερικού φρουρού εκτός υπηρεσίας και η συγχαρητήρια επιστολή της Ομοσπονδίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών δρουν και… εξωτερικά – Πώς ακινητοποίησε διαρρήκτη freepik

Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, όταν παρατήρησε στην περιοχή του Κορυδαλλού κάποιο άτομο να κινείται ύποπτα στην ταράτσα κάποιου σπιτιού. «Ο συνάδελφος μας χωρίς δεύτερη σκέψη και με κίνδυνο της ζωής του, μιας και δεν γνώριζε την επικινδυνότητα του ατόμου που είχε να κάνει, κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή παρατώντας στον δρόμο ότι κλοπιμαία είχε και ο συνάδελφος αφού τον καταδίωξε τον ακινητοποίησε καλώντας παράλληλα το «100». Άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν τον δράστη της ληστείας οδηγώντας τον στο Τμήμα για τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΕΥΦ).

Πώς εξωτερικός φρουρός ακινητοποίησε διαρρήκτη

Για το λόγο αυτό εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για τις ενέργειες του. «Ο ανωτέρω συνάδελφος Εξωτερικός Φρουρός Α.Τ. επέδειξε ζήλο, προθυμία, αυταπάρνηση και με την εξαιρετική αυτή πράξη του, συνέβαλε καθοριστικά έστω και κατ’ ελάχιστο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Δεν είναι πρώτη φορά που Εξωτερικοί Φρουροί ευρισκόμενοι εκτός Υπηρεσίας επιδεικνύουν με τις πράξεις τους τον επαγγελματισμό τους αλλά και την εμπειρία τους στον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων λόγω της φύσης της εργασίας τους» καταλήγει η ΠΟΕΥΦ. Πώς εξωτερικός φρουρός ακινητοποίησε διαρρήκτη

Σε παλαιότερες ανακοινώσεις της – όπως έχει γράψει και το dikastiko.gr – έχει επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί φρουροί, ιδιαίτερα ως προς την υποστελέχωση της συγκεκριμένης μονάδας. «Παρά το δικαιότατο των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στα καταστήματα κράτησης» σημείωναν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥΕΦ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ