Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Οι κάτοικοι της Αθήνας γιόρτασαν το Πάσχα με ψησταριές σε ταράτσες και μπαλκόνια (φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι κάτοικοι της Αθήνας γιόρτασαν το Πάσχα με ψησταριές σε ταράτσες και μπαλκόνια (φωτογραφίες)

 

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και η εκτίμηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ότι τα ποσοστά συμμόρφωσης των πολιτών αναφορικά με τις οδηγίες της πολιτείας τόσο για την άσκοπη μετακίνηση όσο και για τη μετακίνηση εκτός τόπου κατοικίας, είναι αρκετά υψηλά, με ελάχιστες βεβαίως εξαιρέσεις.

Από το πρωί οι κάτοικοι της Αθήνας, αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες σε όλη την επικράτεια φαίνεται ότι έμειναν σπίτι. Πολλοί δε ήταν εκείνοι που απήλαυσαν την ημέρα της Αναστάσεως με πολύ κλειστό φίλων ή συγγενών, σε ταράτσες και μπαλκόνια.

Από τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου άλλωστε τα περιοριστικά μέτρα αυστηροποιήθηκαν και όσοι τα παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος θα είναι αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στο οδηγό και 150 στον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να ελέγχουν σαρωτικά όσους μετακινούνται με τον κωδικό Β4.

Σήμερα οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αθήνας όπως ο Κηφισός, η Συγγρού και η Κηφισίας ήταν άδειοι και παρά τα θετικά δείγματα, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επαναπαύονται. Οι έλεγχοι σε οδηγούς συνεχίζονται κανονικά, ειδικά σήμερα Κυριακή του Πάσχα, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να είναι υπ΄ατμόν στην Αττική.

Πρόστιμα το Μεγάλο Σάββατο

Σημειώνεται πάντως ότι χθες, Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

48 στην Αττική,

  12 στην Κεντρική Μακεδονία,

  5 στη Θεσσαλονίκη,

  5 στην Κρήτη,

  4 στην Ήπειρο,

  4 στη Θεσσαλία,

  2 στην Πελοπόννησο,

  2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  2 στη Στερεά Ελλάδα και

  1 στο Νότιο Αιγαίο

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 55 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 729 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 420 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Συνολικά 930 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

  Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 930 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:

354 στην Αττική,

  118 στη Θεσσαλονίκη,

  76 στην Κεντρική Μακεδονία,

  76 στην Κρήτη,

  49 στην Πελοπόννησο,

  43 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  39 στη Στερεά Ελλάδα,

  39 στο Νότιο Αιγαίο,

  37 στη Θεσσαλία,

  29 στο Βόρειο Αιγαίο,

  26 στη Δυτική Ελλάδα,

  19 στην Ήπειρο

  17 στα Ιόνια Νησιά και

  8 στη Δυτική Μακεδονία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ