Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Οι νέοι ανακριτές και οι δικαστές-ανακριτές ανηλίκων – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι νέοι ανακριτές και οι δικαστές-ανακριτές ανηλίκων – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ EUROKINISSΙ

Έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα είναι οι 8 νέοι τακτικοί δικαστές ανηλίκων και ανακριτές ανηλίκων, καθώς και οι 8 τακτικοί ανακριτές μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Σύμφωνα με αυτήν αποφασίστηκε να οριστούν για μία τριετία ως τακτικοί δικαστές ανηλίκων:

 1. Στο Εφετείο Αιγαίου τον ΕφέτηΒασίλειο Πορτοκάλλη του Στυλιανού, λόγω προαγωγής και μετάθεσης της δικαστή ανηλίκων Ασημίνας Σαλάτα – Πετροπούλου του Πέτρου.
 2. Στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τον Εφέτη Γερωνυμάκη Ιωάννη, σε αντικατάσταση της Εφέτη Ευαγγελίας Ψαράκη του Μιχαήλ, λόγω λήξης της θητείας της.
 3. Στο Πρωτοδικείο Σερρών την Πρόεδρο ΠρωτοδικώνΑποστολία Τσιαλάνη του Πέτρου, λόγω οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα της δικαστή ανηλίκων Άννας Πίλλη του Ιωάννη.
 4. Στο Πρωτοδικείο Τρίπολης την Πρόεδρο ΠρωτοδικώνΠαρασκευή Μπουρέλου του Κωνσταντίνου, λόγω ανανέωσης της θητείας της.
Δικαστές ανηλίκων

freepik

Παράλληλα, με την απόφαση ορίζονται οι αναπληρωτές δικαστές ανηλίκων για μία τριετία και συγκεκριμένα:

 1. Στο Εφετείο Αιγαίου την Εφέτη Νίκη Αστερή του Βασιλείου, σε αντικατάσταση της δικαστή ανηλίκων Ιωάννας Πέττα – Χριστοπούλου Ιωάννα του Χρήστου, λόγω αποχώρησης με όριο ηλικίας.
 2. Στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης την Εφέτη Αγγελική Δέτση του Νικολάου σε αντικατάσταση της Εφέτη Ευσεβίας Νεονάκη του Γεωργίου, λόγω λήξης της θητείας της.
 3. Στο Πρωτοδικείο Γυθείου την Πρωτοδίκη Βασιλική Παράσχου του Νικολάου, σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη Ιωάννη Εγγλέζου του Νικολάου, λόγω μεταθέσεώς του.
 4. Στο Πρωτοδικείο Κιλκίς τον Πρωτοδίκη Ιωάννη Ιωαννίδη του Φιλίππου, σε αντικατάσταση του δικαστή ανηλίκων Νικόλαου Κασμερίδη του Γεωργίου, λόγω μεταθέσεώς του.

Με την ίδια απόφαση ορίζονται και τακτικοί ανακριτές ανηλίκων:

 1. Στο Πρωτοδικείο Κοζάνης για μία διετία, τον Πρωτοδίκη Γεώργιο Παπαβασιλείου του Κοσμά, λόγω ανανέωσης της θητείας του.
 2. Στο Πρωτοδικείο Αιγίου για μία διετία, την Πρωτοδίκη Γεωργία Βίτσα του Αθανασίου, σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη Πανωραίας Σπανού του Δημητρίου, λόγω συμπληρώσεως της θητείας της.
 3. Στο Πρωτοδικείο Κιλκίς για μία διετία, την Πρωτοδίκη Παναγιώτα Μπουρλή του Ελευθερίου, σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη Αγορίτσας Μπαταβάνη του Παναγιώτη, λόγω μετάθεσης.
 4. Στο Πρωτοδικείο Γυθείου για μία διετία, την Πρωτοδίκη Βασιλική Παράσχου του Νικολάου, σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη Ιωάννη Εγγλέζου του Νικολάου, λόγω μεταθέσεώς του.
Δικαστές ανηλίκων

freepik

Ως τακτικοί ανακριτές θα αναλάβουν καθήκοντα βάσει της υπουργικής απόφασης:

 1. Στο Πρωτοδικείο Κοζάνης για μία διετία, τον Πρωτοδίκη Γεώργιο Παπαβασιλείου του Κοσμά, λόγω ανανέωσης της θητείας του.
 2. Στο Πρωτοδικείο Αιγίου για μία διετία, την Πρωτοδίκη Γεωργία Βίτσα του Αθανασίου, σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη Πανωραίας Σπανού του Δημητρίου, λόγω συμπληρώσεως της θητείας της.
 3. Στο Πρωτοδικείο Λάρισας για μία διετία, την Πρωτοδίκη Εύα Ναστούλα του Τηλέμαχου στο Α’ Ανακριτικό τμήμα, σε αντικατάσταση της Ανακρίτριας αυτού Μαρίας Νέσση του Γεωργίου, λόγω λήξεως της θητείας αυτής.
 4. Στο Πρωτοδικείο Λάρισας για μία διετία, την Πρωτοδίκη Ευαγγελία Αποστόλου του Τρύφων στο Β’ Ανακριτικό τμήμα, σε αντικατάσταση της Ανακρίτριας αυτού Ελένης Μπαλατσού, λόγω λήξεως της θητείας αυτής.
 5. Στο Πρωτοδικείο Φλώρινας για μία διετία, την Πρωτοδίκη Ελένη Τσιμέρογλου του Δημοσθένη.
 6. Στο Πρωτοδικείο Τριπόλεως ως Ανακριτή Πλημμελειοδικών για μία διετία, τον Πρωτοδίκη Τριπόλεως Ανδρέα Περγιαλιώτη του Θεοφάνη, σε αντικατάσταση της τακτικής ανακρίτριας Πρωτοδίκη Κωνσταντινιάς Χαριστού του Ευαγγέλου, λόγω αδείας.
 7. Στο Πρωτοδικείο Γυθείου για μία διετία, την Πρωτοδίκη Βασιλική Παράσχου του Νικολάου, σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη Ιωάννη Εγγλέζου του Νικολάου, λόγω μεταθέσεώς του.
 8. Στο Πρωτοδικείο Κιλκίς για μία διετία, την Πρωτοδίκη Παναγιώτα Μπουρλή του Ελευθερίου, σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη Αγορίτσας Μπαταβάνη του Παναγιώτη λόγω μεταθέσεώς της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ