Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Οι νέοι “ράμπο” για τον έλεγχο των φυλακών: Επικεφαλής η Αντεισαγγελέας Εφετών, Σπυριδούλα Πρεσβεία και αναπληρωτής ο Αντεισαγγελέας Εφετών, Γαληνός Μπρης – ΦΩΤΟ

Αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής προβλέπουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η ορκωμοσία των νέων προϊσταμένων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι νέοι “ράμπο” για τον έλεγχο των φυλακών: Επικεφαλής η Αντεισαγγελέας Εφετών, Σπυριδούλα Πρεσβεία και αναπληρωτής ο Αντεισαγγελέας Εφετών, Γαληνός Μπρης – ΦΩΤΟ

Αποστολή του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης (ΣΕΕΚ) είναι η διενέργεια τακτικών και έκτακτων ερευνών, η διερεύνηση κι εξιχνίαση εγκλημάτων τα οποία διαπράττονται εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, οικονομικοί έλεγχοι και σχηματισμός δικογραφιών με στόχο την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα Καταστήματα Κράτησης.

Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κυρίου Ελευθερίου Οικονόμου, και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρίας Σοφίας Νικολάου, έγινε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου, η ορκωμοσία των επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης (Σ.Ε.Ε.Κ.).

Τη θέση της προϊσταμένης του Σώματος ανέλαβε η κυρία Σπυριδούλα Πρεσβεία ενώ αναπληρωτής αυτής αναλαμβάνει ο κύριος Γαληνός Μπρης, διακεκριμένοι πρώην δικαστικοί και οι δύο. Oρκωμοσία των επικεφαλής του Σ.Ε.Ε.Κ. - Ποιοι δικαστές ανέλαβαν

Με ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης και με βάση ρυθμίσεις του Ν 4760/2020 επαναπροσδιορίστηκε η αποστολή του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Το Σ.Ε.Ε.Κ. αναβαθμίζεται σε ένα όργανο εσωτερικού ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης. Αποστολή του είναι η διενέργεια τακτικών κι έκτακτων ερευνών, η διερεύνηση κι εξιχνίαση εγκλημάτων τα οποία διαπράττονται εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, οικονομικοί έλεγχοι και σχηματισμός δικογραφιών με στόχο την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα Καταστήματα Κράτησης.

Επιπλέον το Σώμα θα μπορεί να διαμορφώνει προτάσεις επί του λειτουργικού και στρατηγικού σχεδιασμού και επί νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας στις σωφρονιστικές δομές. Oρκωμοσία των επικεφαλής του Σ.Ε.Ε.Κ. - Ποιοι δικαστές ανέλαβαν

Η ποιοτική λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, αλλά και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων κρατουμένων και εργαζομένων στις δομές αυτές, αποτελούν προτεραιότητα για την Πολιτεία.

Η Αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Σπυριδούλα Πρεσβεία και ο Αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Γαληνός Μπρης, διαθέτουν τη γνώση και την εμπειρία για να αναδείξουν τον ελεγκτικό και εποπτικό ρόλο του Σώματος Ελέγχου και Επιθεώρησης των Καταστημάτων Κράτησης, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των Καταστημάτων της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ