Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για το ενδιάμεσο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για το ενδιάμεσο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας

Πρόκειται για την κωδικοποίηση των προτάσεων που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα και αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ώστε η οικονομική δραστηριότητα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της υποχρεωτικής καραντίνας αλλά και για να τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψή της.

Όπως τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, στη ενημέρωση με τηλεδιάσκεψη των πολιτικών συντακτών, το ενδιάμεσο πρόγραμμα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, αποτελεί θεμέλιο και σχέδιο ανόρθωσης και έχει στόχο μια νέα αλλαγή για ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου».

Κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής είναι στοχευμένα, ρεαλιστικά και κοστολογημένα, με αξιοποίηση όλων των μέτρων που αποφασίστηκαν στην ΕΕ και αν χρειαστεί με μικρό μέρος από το αποθεματικό που προέκυψε από την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έγινε στις προτάσεις για τον τουρισμό, όπου το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση επειδή χαιρέτησε μεν τις αποφάσεις της ΕΕ αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτα, ούτε έχει δεσμευτεί ακόμη για πόρους στις τουριστικές επιχειρήσεις και τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό.

Στο πρόγραμμα υπάρχει επίσης πακέτο προτάσεων για τους αγρότες, καθώς το Κίνημα Αλλαγής εκτιμά ότι οι εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη αφορούν μόνο 10.000 αγρότες από τους 650.000 που δηλώνουν ότι απασχολούνται στον αγροτικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ