Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Οι πρώτες αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων- Θα γυρίσουν όλοι οι μαθητές με μάσκες, διαφορετικά διαλείμματα και άλλα μέτρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι πρώτες αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων- Θα γυρίσουν όλοι οι μαθητές με μάσκες, διαφορετικά διαλείμματα και άλλα μέτρα

Σε πλήρη σύνθεση με όλους τους μαθητές ανά τάξη αναμένεται να λειτουργήσουν τα σχολεία από την 7η Σεπτεμβρίου, με αυξημένα όμως μέτρα προστασίας. Στην ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων κατέληξε η Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, θα υπάρξει εκτεταμένη χρήση μάσκας και λήψη άλλων μέτρων όπως διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά. «Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας» ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο» προστίθεται.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό».

Η θέση πάντως του υπουργείου Παιδείας είναι τα σχολεία να κλείνουν μόνο τοπικά σε επίπεδο, χωριού, πόλης ή νομού, όταν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορονοιού, και για όσες ημέρες κρίνει ο ΕΟΔΥ. Να ακολουθηθεί, δηλαδή αυτό που συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, που αρχικά είχαν κλείσει σε Νομούς, όπως Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαία.

Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο, να λαμβάνονται μέτρα μόνο γι αυτό. Αποκλείεται το σενάριο πρωί- απόγευμα μάθημα κι αυτό λόγω σειράς αντικειμενικών δυσκολιών.

Το υπουργείο Παιδείας , μέσα στον Σεπτέμβριο, θα κάνει διανομή tablet σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οι Διευθυντές των σχολείων θα αναλάβουν τη διαδικασία ενημέρωσης των μαθητών και γονιών να δηλώσουν εάν επιθυμούν να δανειστούν tablet για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ