Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Οι “κόκκινες κάρτες” που βγάζουν οι δικηγόροι στο οικονομικό επιτελείο – Τι ζήτησαν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών

Τα πάγια αιτήματα του κλάδου εξέθεσε αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προς τον Θ. Σκυλακάκη. Η ανταπόκριση του υπουργού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι “κόκκινες κάρτες” που βγάζουν οι δικηγόροι στο οικονομικό επιτελείο – Τι ζήτησαν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών freepik

Στο τραπέζι των συζητήσεων έθεσαν για άλλη μία φορά οι δικηγόροι, ζητήματα που αφορούν τη διεκδίκηση ικανοποίησης πάγιων αιτημάτων τους. Η συζήτηση έγινε κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη.

Δικηγόροι

eurokinissi

Σε αυτήν με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ολομέλειας Δημήτρη Βερβεσό, τέθηκαν θέματα όπως είναι η κατάργηση, άλλως, η μείωση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες, η επέκταση της απαλλαγής των δικηγόρων από το ΦΠΑ για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το ζήτημα των μεγαρόσημων και η άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας.

Δικηγόροι

dikastiko.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, ο κ. Σκυλακάκης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις του δικηγορικού σώματος για τα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, τις οποίες δεσμεύτηκε να εξετάσει στο πλαίσιο του υπάρχοντος δημοσιονομικού χώρου και των κυβερνητικών επιλογών.

Για το ζήτημα των μεγαρόσημων θεώρησε εύλογο το αίτημα για παράταση του χρόνου εκτύπωσης έγχαρτων μεγαρόσημων μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των διαδικασιών ηλεκτρονικής έκδοσής τους.

Για το θέμα των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας προκρίνει τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού από το Υπουργείο Οικονομικών στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), ώστε να επιλυθεί ένα πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει χιλιάδες δικηγόρους με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας αποτελούσαν ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλίας Κλάππας, ο Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Βρίκος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου και ο Νομικός Σύμβουλος της Ολομέλειας κ. Λάμπρος Αντωνίου.

Δικηγόροι: Παρέμβαση και στον e-ΕΦΚΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων επιχειρεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που πλήττουν το δικηγορικό σώμα. Προ μηνών, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr υπήρξε συνάντηση και με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

e-ΕΦΚΑ

e-efka

Εκεί στο «κάδρο» μπήκαν τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι δικηγόροι στη συνεργασία τους με τον e- ΕΦΚΑ. Κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, που είχε αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων υπό τον Πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλία Κλάππα και με την παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικού Ανδρέα Κουτσόλαμπρο εξέθεσε 10 σημεία- κλειδιά  στον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ κ.κ. Παναγιώτη Δουφεξή και Αλέξανδρο Βαρβέρη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ