Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Οι σπαζοκεφαλιές του lockdown και του “έρωτα”: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις ζευγαριών που δεν συγκατοικούν – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν στείλουν πολλά sms την ίδια ημέρα για μετακίνηση, το σύστημα θα τον "απορρίψει" και δεν θα επιτρέψει την έξοδο από το σπίτι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι σπαζοκεφαλιές του lockdown και του “έρωτα”: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις ζευγαριών που δεν συγκατοικούν – ΒΙΝΤΕΟ

Έχει και το lockdown τις σπαζοκεφαλιές του και ο… έρωτας ακόμα περισσότερες.

Για παράδειγμα πολλά ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί αλλά ούτε συγκατοικούν, πώς μπορούν να μετακινούνται την περίοδο του lockdown;

Όπως διευκρίνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Δευτέρας χρειάζεται το έντυπο όπου αναφέρεται τον μόνιμο τόπο κατοικίας. Αυτό μπορεί να το λάβει κάποιος από την ΑΑΔΕ ή από το Ε1 όπου δηλώνει πού μένει.

Όσο για τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν, οι πολίτες αυτοί μπορούν να επιλέξουν να μείνουν μαζί γιατί δεν έχουν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει συγγένεια και δεν μπορούν να μετακινούνται ο ένας στο σπίτι του άλλου. Φυσικά μπορεί αν μένουν κοντά να αθλούνται μαζί αφού ισχύει ο κωδικός 6 του περιπάτου και της άσκησης ανά δύο ή βγάζοντας βόλτα τα κατοικίδια τους.

Σημειώνεται ότι για τις υπόλοιπες μετακινήσεις πρέπει να στέλνουμε sms στο 13033 έως το τέλος του Νοεμβρίου, όσο διαρκεί δηλ. το lockdown. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν στείλουν πολλά sms την ίδια ημέρα για μετακίνηση, το σύστημα θα τον “απορρίψει” και δεν θα επιτρέψει την έξοδο από το σπίτι.

Δείτε όλη την ενημέρωση για τον κορονοϊό της Δευτέρας 9/11/2020

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ