Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Θαν. Καμπαγιάννης: Ακούμε τη φωνή των συναδέλφων – BINTEO

Το dikastiko.gr δίνει βήμα σε όλους τους υποψήφιους προέδρους του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας ενόψει των εκλογών στις 28/29 Νοεμβρίου. Ο Θάνασης Καμπαγιάννης απαντά live στα ερωτήματα του Γιάννη Κούσουλα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Θαν. Καμπαγιάννης: Ακούμε τη φωνή των συναδέλφων – BINTEO

του Γιάννη Κούσουλα

Με το βλέμμα στις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων, το dikastiko.gr φιλοξενεί τους υποψήφιους για την προεδρία του ΔΣΑ δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους τους που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Το dikastiko.gr επικοινώνησε με υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ με την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», Θανάση Καμπαγιάννη.

Ο υποψήφιος άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναφορικά με την – όπως λέει ο ίδιος – αδράνεια που τήρησε όταν η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις που αφορούσαν τα δικαστήρια την περίοδο του lockdown.

Εκλογές ΔΣΑ

Ο κ. Καμπαγιάννης είπε μεταξύ άλλων: «Ο λόγος που συμμετέχουμε και κατεβαίνουμε στις εκλογές είναι επειδή ακούμε τη φωνή των συναδέλφων και των συναδελφισσών που έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι ο σύλλογός μας έχει καταλήξει να είναι ένα εξάρτημα της εκτελεστικής εξουσίας και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει χθες. Φάνηκε το πόσο πολύ συμβαίνει αυτό από τον τρόπο που μας αντιμετώπισε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας οπότε και μας έκλεισε στην πραγματικότητα τα γραφεία μας με το καθεστώς αναστολής και ημιαναστολής των δικαστηρίων. Στάση απέναντι στην οποία ο ΔΣΑ, η απερχόμενη ηγεσία του αλλά και η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου τήρησε όχι μόνο στάση κατευνασμού της κυβέρνησης, αλλά στάση απόλυτης αδράνειας και σιωπής».

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρθηκε επίσης στους νέους δικηγόρους που θα προσέλθουν στις κάλπες και τόνισε ότι κρατάνε μία μεγάλη δύναμη στα χέρια τους, ενώ για τον παρεμβατικό ρόλο του ΔΣΑ είπε ότι ο σύμφωνα με το πρόγραμμά τους στοχεύουν στο να τον καταστήσουν θεματοφύλακα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Εκλογές ΔΣΑ – Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο dikastiko.gr ο Θανάσης Καμπαγιάννης:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ