Γιάννης Οικονόμου: Ας τολμήσει ο κ. Τσίπρας να προβεί σε πρόταση μομφής – Θα τα συζητήσουμε όλα – ΒΙΝΤΕΟ

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

NEWSROOM
Γιάννης Οικονόμου: Ας τολμήσει ο κ. Τσίπρας να προβεί σε πρόταση μομφής – Θα τα συζητήσουμε όλα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε όσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε με νεότερη ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Περαιτέρω ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μία ενδεχόμενη πρόταση μομφής είναι ιδανική ευκαιρία για να συζητηθεί πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και πως είναι τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη” που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν», υπογράμμισε.

eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Τρίτη.

Σε δήλωσή του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την παραβίαση του κράτους δικαίου. Τη δημοκρατική εκτροπή από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Πλέον δεν μιλάμε για εικασίες και δημοσιεύματα αλλά με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλλεξε η ΑΔΑΕ.

Δυστυχώς οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων βουλευτών υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ΕΔ.

Σε μια χώρα, κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών, ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάθετες ευθύνες. Να πράξει όπως οποιοσδήποτε πρωθυπουργός σε κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί.

Να κλείσω με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Η Δημοκρατία θα νικήσει», κατέληξε στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Eurokinissi

Βολές κυβέρνησης κατά Τσίπρα αλλά και Ράμμου: Προνομιακές σχέσεις ΑΔΑΕ με ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, μετά την επίδοση στα κόμματα του πορίσματος για της έρευνες που διενήργησε η ανεξάρτητη αρχή στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, “υπήρχαν εδώ και καιρό ενδείξεις για την επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του”.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτει σειρά γεγονότων που κατά την κρίση του επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό. Ειδικότερα, αναφέρεται η κίνηση του κ. Ράμμου να “προσφύγει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να ελέγξει τυχόν άρσεις απορρήτου, αν και η ΑΔΑΕ διατηρεί στα αρχεία της πλήρη φάκελο με τις διατάξεις του εισαγγελέα και θα μπορούσε να κάνει μία απλή διασταύρωση”.

Παράλληλα, όπως σημειώνει, “καθ’ υπέρβαση κάθε αρμοδιότητας και παρά τη σαφή Συνταγματική διάταξη, υποβλήθηκε αίτημα σε κοινοβουλευτική επιτροπή προκειμένου να παρασταθεί αυτοκλήτως ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Αμέσως, αγκάλιασε την πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ