Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος – BINTEO

«Η κυβέρνηση μελετώντας σωστά τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος – BINTEO eurokinissi

Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου συναντήθηκε στο ‘Αμπου Ντάμπι με τον διάδοχο του θρόνου». 

Επεσήμανε ότι η επίσκεψη σηματοδοτεί τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ καθώς και ότι αναμένεται να υπογραφούν συνολικά 9 συμφωνίες από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργού που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό.

Είπε ακόμη ότι η επίσκεψη, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων που είχε επισφραγιστεί τον Νοέμβριο του 2020 με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Εταιρικής Σχέσης και Συμφωνίας Συνεργασίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και ‘Αμυνας των δύο χωρών. «Η Ελλάδα με μια πολύπλευρη, δραστήρια και διεκδικητική διπλωματία διευρύνει το πεδίο των διεθνών σχέσεων της χώρας προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και της σταθερότητας», πρόσθεσε.

Οικονόμου

eurokinissi

Για το συνέδριο της ΝΔ

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορά στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ που ολοκληρώθηκε χθες, «ένα συνέδριο ιδιαίτερα μαζικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό».

Επανέλαβε αναφορές του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του Συνεδρίου που αναδεικνύουν τη συνέπεια της κυβέρνησης με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αποδεικνύουν όπως χαρακτηριστικά είπε πως «ό,τι είπαμε το κάναμε».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο μια κυβέρνηση να βρεθεί αντιμέτωπη με τόσες πολλές εξωγενείς κρίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. «Το σημαντικότερο είναι ότι όχι μόνο βρεθήκαμε και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην ασφυκτική πίεση τεράστιων διεθνών κρίσεων αλλά ότι τις διαχειριστήκαμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε οι επιπτώσεις που επηρέασαν την κοινωνία ήταν στο ελάχιστο εφικτό. Η διαχείριση της ενορχηστρωμένης επιδρομής στον Έβρο, της φονικής πανδημίας και των επιπτώσεών της, των τουρκικών προκλήσεων και του πολέμου στην Ουκρανία αποδεικνύει ότι ανταποκριθήκαμε στα πάρα πολύ δύσκολα. Με όπλα μας τις ξεκάθαρες αρχές μας, τις αξίες μας αλλά και τη μεγάλη λαϊκή βάση στην οποία απευθυνόμαστε μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά στο μέλλον», τόνισε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στα οποία έκανε αναφορά και ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι οι πολίτες «είδαν μία κυβέρνηση που στάθηκε δίπλα σε κάθε πρόβλημα. Δίπλα σε όλους τους πολίτες. Μια κυβέρνηση που άνοιξε όλα τα αποστήματα του παρελθόντος και παρενέβη αποφασιστικά για να στηρίξει την ποιότητα και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ως ιδιαίτερα σημαντικές τις αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός ως προς τους στόχους της κυβέρνησης στους επόμενους δώδεκα μήνες και οι οποίοι όπως τόνισε συνοψίζονται στη φράση: «δίπλα στον κάθε πολίτη». Αφορούν ανάμεσα στα άλλα την πλήρη απελευθέρωση της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και αμέσως μετά την ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα, την πρώτη αύξηση των συντάξεων, την εφαρμογή του θεσμού των fast track συντάξεων και την έκδοσή τους σε ένα τρίμηνο αλλά και του θεσμού των συντάξεων εμπιστοσύνης, την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και τη νέα μείωση των εισφορών από τον Ιούνιο, την ταχεία προώθηση μεγάλων έργων όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης κα, η αξιοποίηση δέκα λιμανιών, ο άξονας Πάτρας – Πύργου, ο ΒΟΑΚ, η δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα κλπ. Ξεχώρισε επίσης την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον θεσμό του δωρεάν προσωπικού γιατρού για κάθε ελληνική οικογένεια.

Μίλησε όμως και για τη μετεξέλιξη της πατρίδας μας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο «γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων», ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας και τη συνεχή ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας.

«Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό. Έχουμε τη βούληση, τη γνώση αλλά και τον επαγγελματισμό να πραγματώσουμε τάχιστα όλα αυτά ώστε να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό υπερβαίνει τα όρια της τετραετίας και είπε «είμαστε το κόμμα της λογικής που νοιάζεται για όλους, χωρίς ακρότητες, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς ψέματα, χωρίς καπηλεία αλλά με πραγματισμό, με σύνεση, με γνώση και σεβασμό».

Και υπογράμμισε: «Για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας χρειαζόμαστε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές» στη λογική της δημιουργικής σύνθεσης και όχι προειλημμένων αποφάσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Οικονόμου

eurokinissi

Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

«Η ισχυρή και σταθερή διακυβέρνηση είναι μία αναγκαία συνθήκη για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Η ΝΔ επιδιώκει την καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επανέλαβε ότι αυτοδυναμία δεν σημαίνει μονοκρατορία. «Έχουμε αποδείξει στην πράξη με την διακυβέρνησή μας την ικανότητά μας να ενσωματώνουμε πρόσωπα, ιδέες, αντιλήψεις που έχουν κοινό προσανατολισμό για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της χώρας. Αυτός είναι ο δρόμος και ο τρόπος με τον οποίο κυβερνήσαμε, η διακυβέρνηση αυτή έχει παράξει συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα τεθούν υπόψη των πολιτών και οι πολίτες θα αποφασίσουν. Ο στόχος της ΝΔ είναι σαφής και διακηρυγμένος, άλλωστε ποτέ δεν πιστέψαμε στην αποτελεσματικότητα εκλογικών συστημάτων όπως αυτό της απλής αναλογικής, τα οποία μάλλον δημιουργούν συνθήκες ακυβερνησίας παρά συνθήκες σταθερής, συμπαγούς και αποτελεσματικής διακυβέρνησης» είπε.

Επίσης υπογράμμισε ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία. «Οι εκλογές και το δικαίωμα ψήφου των πολιτών είναι ιερό, αποτελεσματικό και πολύ σημαντικό. Η ΝΔ αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια ευθύνη κάθε εκλογική αναμέτρηση» σημείωσε.

Σε ερώτηση για την επαναφορά των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ είπε «δεν μας πέφτει λόγος για την αισθητική των μελών του ΚΙΝΑΛ και τις επιλογές τους. Οι δημοκρατικές διαδικασίες που βγάζουν αποτελέσματα οφείλουν να είναι σεβαστές, από εκεί και πέρα δεν μας πέφτει λόγος».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι η χώρα μας είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο. «Με ενισχυμένο και το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της αποτύπωμα, με μια συντονισμένη πολιτική και σε επίπεδο διπλωματίας και σε επίπεδο ενίσχυσης της εθνικής μας άμυνας, η χώρα υπερασπίζεται με μεγάλη αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα εθνικά της δίκαια και είναι ένα πολύ ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας κάτι που αναγνωρίζεται και σε διεθνές επίπεδο από όλες τις μεγάλες δυνάμεις» είπε.

Οικονόμου: Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην ατζέντα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την χώρα μας, τις συνθήκες και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά αλλά και το ρόλο και το βλέμμα και την οπτική με τα οποία η χώρα μας αντιμετωπίζει όλες τις διεθνείς εξελίξεις. Και φυσικά όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ που βρίσκονται, όπως είπε στο καλύτερό τους σημείο.

Για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΝΔ είπε «Τα συνέδρια ενός ανοιχτού και μη συγκεντρωτικού κόμματος βασίζονται στον διάλογο. Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε γνωστές θέσεις του. Γι’ αυτό κάνουμε τα συνέδρια, για να κατατίθενται απόψεις, αντίλογος και σύνθεση που δεσμεύει στο τέλος όλα τα μέλη. Αυτό είναι ο ορισμός της δημοκρατίας, αυτό είναι αυτονόητο για ένα ιστορικό πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως η ΝΔ που είναι το μεγαλύτερο φιλελεύθερο και κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης».

«Όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, που δεν αποκλίνουν από τον βασικό προσανατολισμό που έχουμε ως κόμμα για το μέλλον της πατρίδας. Αυτή είναι η άποψη και η φιλοσοφία του πρωθυπουργού και είναι μια στρατηγική που έχει δικαιωθεί από τα πράγματα, όχι μόνο από τις εκλογικές επιδόσεις της ΝΔ αλλά και από το ότι παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο μας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Οικονόμου είπε «Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Η χώρα σε ότι αφορά τις τιμές λιανικής, ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Φθηνότερη από 13-14 ευρωπαϊκές χώρες και σε κάθε περίπτωση φθηνότερη από την Ισπανία και την Πορτογαλία που είναι οι αγαπημένες χώρες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».

«Και ήταν φθηνότερη εξαιτίας των επιδοτήσεων και των εκπτώσεων που έδινε η κυβέρνηση. Με την ανακοίνωση του εθνικού σχεδίου έρχεται να προσθέσει ακόμη μια πιο αποφασιστική πολιτική παρέμβαση δραστικής μείωσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που θα έχει σαν αποτέλεσμα από τον Ιούλιο και μετά να έχουμε 70-90% μικρότερες αυξήσεις για όλους. Απενεργοποιώντας, με το μοντέλο που εφαρμόζουμε, επί της ουσίας την ρήτρα αναπροσαρμογής και βάζοντας και τέλος στην διαδικασία παραγωγής υπέρμετρων κερδών» πρόσθεσε.

Οικονόμου

eurokinissi

«Η κυβέρνηση μελετώντας σωστά τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών» είπε προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση είτε από άγνοια είτε από απόγνωση διακινεί ψέματα και ασυναρτησίες.

Για τις επιστροφές χρημάτων είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο, ενώ για τα αποτελέσματα της ΡΑΕ τόνισε «Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι στο ποσό που θα αποσαφηνιστεί θα υπάρξει ένα έκτακτο τέλος, ένας έκτακτος φόρος 90% και τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν την χρηματοδότηση του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της ακρίβειας. Διευκρινήσεις για το πόρισμα της ΡΑΕ θα δοθούν από το αρμόδιο υπουργείο το επόμενο διάστημα».

Τέλος σε ερώτηση για τον χρόνο που θα έρθουν στη βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία και αν απειλείται η κυβερνητική συνοχή είπε «δεν υπάρχει τίποτα που να απειλεί την κυβερνητική συνοχή» και για το χρόνο που θα γίνει σημείωσε ότι θα προγραμματιστεί στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ