Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Οίκος ανοχής έλαβε ΚΑΔ για ιατρείο φυσικοθεραπείας και υποδέχονταν πελάτες

Στον Νέο Κόσμο βρίσκεται ο οίκος ανοχής που λειτουργούσε εν μέσω lockdown για τον κορονοϊό ως κέντρο φυσικοθεραπείας έχοντας βεβαίως και τον αντίστοιχο ΚΑΔ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οίκος ανοχής έλαβε  ΚΑΔ για ιατρείο φυσικοθεραπείας και υποδέχονταν πελάτες

Την αποκάλυψη έκανε  ο Πανελλήνιος Σύλλογος  Φυσικοθεραπευτών, φέρνοντας στο φως ότι οίκος ανοχής είχε επίσημο ΚΑΔ για να λειτουργεί και να φαίνεται ότι πρόκειται για ιατρείο κινησιοθεραπείας, υποδεχόμενο πελάτες. Ο  Πανελλήνιος Σύλλογος  Φυσικοθεραπευτών καταγγέλει την ανεπάρκεια θεσμικού πλαισίου, που επιτρέπει σε επιτήδειους να παρανομούν «βαφτίζοντας» τους χώρους τους με ονομασίες που παραπέμπουν στη φυσικοθεραπεία

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει στους επιτήδειους να παρανομούν και να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καλυμμένοι με τον μανδύα ενός κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) που παρέχει χωρίς κριτήρια το Υπουργείο Οικονομικών.  Μάθαμε ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ υπηρεσιών αποκατάστασης (κινησιοθεραπεία, μάλαξη, κλπ) τόσο απλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Όπως επισημαίνει, τα επαγγέλματα του Ιατρού και του Φυσικοθεραπευτή είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, δηλαδή για να τα ασκήσει κάποιος πρέπει να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχη με το επάγγελμα.

«Ως πότε το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, νομιμοποιώντας επιτήδειους που γίνονται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο;», ερωτά ο Πρόεδρος του ΠΣΦ. Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας πρέπει να έχουν αναρτημένη την πινακίδα ΝΟΜΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ που χορηγείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και οποιοσδήποτε άλλος χώρος λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες σχετικές με την φυσικοθεραπεία είναι παράνομος.

Ο ΠΣΦ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αντίστοιχους συλλόγους ΝΠΔΔ (Ιατρών και Φυσικοθεραπευτών) να δώσει τέλος σε αυτό το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο και να μη χορηγεί ΚΑΔ χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά της άδειας άσκησης επαγγέλματος και της βεβαίωσης εγγραφής στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ