Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Οικουμενικός Πατριάρχης προς τη Χορωδία ΔΣΑ, στην Ίμβρο: “Μας φέρατε φως!”

Η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετείχε στις εκδηλώσεις «Ιμβρίων Θεοτόκεια 2023» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου με την πρόνοια του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οικουμενικός Πατριάρχης προς τη Χορωδία ΔΣΑ, στην Ίμβρο: “Μας φέρατε φως!” dikastiko.gr

Η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετείχε στις εκδηλώσεις «Ιμβρίων Θεοτόκεια 2023» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου με την πρόνοια του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.

Υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Δημήτρη Καρούζου και συνοδευόμενη από την ορχήστρα της, η Χορωδία ΔΣΑ έδωσε συναυλία ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον τόπο καταγωγής του, τους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου, και ο Παναγιώτατος εκφώνησε την παρακάτω, ιδιαίτερα τιμητική για τη Χορωδία ΔΣΑ, ομιλία, στο τέλος της εκδήλωσης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, ήμασταν και χθες μαζί. Χαιρόμαστε διότι οι φίλοι δικηγόροι των Αθηνών, πέραν των καθαρώς επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους, βρίσκουν το χρόνο και τη διάθεση να ασχολούνται και με τη μουσική και την τέχνη, με πνευματικότερα πράγματα. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Τα νομικά, η δικηγορική, είναι το επάγγελμά σας. Η μουσική είναι ο εθελοντισμός σας. Όταν  ήμουν φοιτητής στη Ρώμη, εξεδόθη ένα βιβλίο από έναν καθολικό ιερωμένο εξ Αμερικής, το οποίον είχε τίτλο “Ex Oriente lux, ex Occidente lex”, δηλαδή εξ Ανατολών το φως και εκ Δυσμών ο νόμος, lex. Εσείς συνδυάζετε και τα δύο. Επειδή όμως είστε άνθρωποι της Ανατολής, εκπέμπετε φως. Χθες μας τραγούδησαν οι φίλοι μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, μας τραγούδησαν την Ανατολή, το μεγαλείο της Ανατολής, και είπαν, δηλαδή λένε τα λόγια του τραγουδιού, “Ανατολή, Ανατολή, είμαστε δική σου φυλή”. Όλοι μαζί απόψε είμαστε Ανατολή, και εσείς με την τέχνη σας, με τη μουσική σας, με την αγάπη με την οποία ήρθατε στο μικρό νησί μας, μας φέρατε φως, μας φέρατε αδελφοσύνη, μας φέρατε καλοσύνη, και όλα αυτά λάμπουν στα πρόσωπά σας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ