Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Όλη η τετραετία Τραμπ σε ένα βίντεο – «Είναι ευκολότερο να είσαι πατέρας σήμερα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αμερικανικά δίκτυα προφανώς και ασχολούνται εκτενώς με το θέμα, όμως ένας συγκεκριμένος πολιτικός σχολιαστής κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, γιατί μέσα σε λίγα λεπτά συμπύκνωσε την τετραετή θητεία του Τραμπ αλλά και την ανακούφιση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα στην - κατά πώς φαίνεται - πλειοψηφία του πληθυσμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Όλη η τετραετία Τραμπ σε ένα βίντεο – «Είναι ευκολότερο να είσαι πατέρας σήμερα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας συγκεκριμένος πολιτικός σχολιαστής κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, γιατί μέσα σε λίγα λεπτά, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, συμπύκνωσε την τετραετή θητεία του Τραμπ

Έπειτα από τέσσερις ημέρες καταμέτρησης, οι εκλογές στις ΗΠΑ ανέδειξαν ως τον επόμενο πρόεδρο της Αμερικής τον Τζο Μπάιντεν, σε μια μάχη που δεν ήταν εύκολη και από την οποία, ακόμη και τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί, αν και ηττημένος.

Τα αμερικανικά δίκτυα προφανώς και ασχολούνται εκτενώς με το θέμα, όμως ένας συγκεκριμένος πολιτικός σχολιαστής κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, γιατί μέσα σε λίγα λεπτά συμπύκνωσε την τετραετή θητεία του Τραμπ αλλά και την ανακούφιση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα στην – κατά πώς φαίνεται – πλειοψηφία του πληθυσμού.

Ο Van Jones, μιλώντας στο CNN, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνηση και τα δάκρυά του, σχολιάζοντας τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και λέγοντας το συγκλονιστικό «είναι ευκολότερο να είσαι πατέρας αυτό το πρωινό».

«Λοιπόν, είναι ευκολότερο να είσαι γονιός αυτό το πρωί, είναι ευκολότερο να είσαι πατέρας. Είναι ευκολότερο να πεις στα παιδιά σου ότι ο χαρακτήρας μετράει. Να τους πεις ότι η αλήθεια μετράει. Το να είσαι ένας καλός άνθρωπος μετράει», λέει ο Jones με δάκρυα στα μάτια και συνεχίζει:

«Και είναι ευκολότερο για πολλούς ανθρώπους. Αν είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς εάν ο πρόεδρος δεν σε θέλει εδώ. Αν είσαι μετανάστης, δεν χρειάζεται να ανησυχείς εάν ο πρόεδρος θα γίνει πιο ευτυχής αρπάζοντας μωρά ή να στέλνει πίσω εκείνους που ονειρεύονται χωρίς κανένα λόγο. Αυτή είναι μια δικαίωση για πολλούς ανθρώπους που έχουν υποφέρει».

Και καταλήγει: «Ξέρετε… “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”… Δεν ήταν μόνο ο Τζορτζ Φλόιντ. Ήταν πολλοί άνθρωποι που ένιωθαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Κάθε μέρα ξυπνάς και βλέπεις αυτά τα tweets και απλά δεν ξέρεις. Και πας στο μαγαζί και άνθρωποι που μέχρι πρότινος φοβούνταν να δείξουν τον ρατσισμό τους, ξαφνικά γίνονται όλο και πιο κακοί μαζί σου.

Και ανησυχείς για τα παιδιά σου, την αδελφή σου… Αυτό είναι μεγάλο πράγμα για εμάς, να μπορούμε να βρούμε λίγη ειρήνη και να έχουμε την ευκαιρία για επανεκκίνηση. Ο χαρακτήρας της χώρας μετράει, το να είσαι καλός άνθρωπος μετράει. Θέλω οι γιοι μου να το δουν αυτό. Δείτε το. Είναι εύκολο να επιλέξεις τον φθηνό τρόπο αλλά αυτό θα γυρίσει σ’ εσένα. Αυτή είναι μια καλή ημέρα για τη χώρα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ