Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ολόκληρη η μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για την προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του – Τι αποκαλύπτει το dikastiko.gr

Η παρέμβαση Τσιάρα προς τον Άρειο Πάγο. Την Τετάρτη θα καταθέσουν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έπειτα από αίτημά της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολόκληρη η μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για την προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του – Τι αποκαλύπτει το dikastiko.gr EUROKINISSI

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων πολιτικών προσώπων με το παράνομο λογισμικό «Πήγασος» και απόπειρα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων έρχονται μετά και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ διόρισε δικηγόρους στην υπόθεση τους Μιχαήλ Καλαντζόπουλο, τον Χρήστο Κακλαμάνη και τον Εμμανουήλ Βελεγράκη. Παρακολούθηση κινητών

Χρήστος Απ. Κακλαμάνης

dikastiko.gr

Οι εκπρόσωποι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα καταθέσουν έπειτα από αίτημά της στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ ταυτόχρονα από την πλευρά Ανδρουλάκη επισημάνθηκε πως θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος για να παρακολουθεί τη διαδικασία στην εισαγγελική έρευνα αλλά και σε αυτήν που θα διεξαχθεί από την ΑΔΑΕ.

Η αρχή έγινε με την κατάθεση προ ημερών μηνυτήριας αναφοράς προς την εισαγγελία από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη. «Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διότι πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σ’ όλη μου την πορεία έμαθα ν’ αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Γι’ αυτό, σ’ αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση, δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές» ανέφερε.

Ανδρουλάκης

EUROKINISSI

Τι λέει στη μηνυτήρια αναφορά

Στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς προς τον Άρειο Πάγο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «την 28.6.2022, θορυβημένος από τις σοβαρές αποκαλύψεις που έχουν λάβει χώρα στη Χώρα μας σχετικά με λειτουργία παράνομων λογισμικών και υποκλοπών από συσκευές κινητής τηλεφωνίας και με την ευκαιρία της παρουσίας μου στις Βρυξέλλες, ζήτησα από την ως άνω υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πραγματοποιήσει έλεγχο της συσκευής μου. Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στην συσκευή φάνηκε η παρουσία ύποπτου ηλεκτρονικού συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator».

Όπως σημειώνει «ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο ασφαλείας του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, το οποίο ενεργοποιήθηκε αμέσως, δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό αντίγραφο της συσκευής, ώστε να μπορέσει να διενεργηθεί λεπτομερής έλεγχος σε αυτήν. Στη συνέχεια, διεξήχθη συμπληρωματικός έλεγχος στη συσκευή μου. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων αυτών, οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου συνέταξαν την σχετική Έκθεση, την οποία και μου παρέδωσαν. Ή Έκθεση αυτή συντάχθηκε από το Γραφείο του Επικεφαλής Αξιωματούχου Ασφάλειας των Πληροφοριακών Συστημάτων (Chief Information Systems Security Officer – CISO) της Γενικής Διεύθυνσης Καινοτομίας και Τεχνολογικής Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Τι έδειξε η έρευνα για την παρακολούθηση κινητών

Όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης στη μηνυτήρια αναφορά του «εν προκειμένω, ως προκύπτει από τα ανωτέρω αναλυτικώς αναφερόμενα την 21.9.2021 όντας βουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, έλαβε χώρα προσπάθεια παρέμβασης – παγίδευσης της συσκευής του κινητού μου τηλεφώνου επί σκοπώ την παρακολούθηση του.

Τούτο έλαβε χώρα δια της προσπάθειας εγκαταστάσεως σε αυτό, ειδικού κακόβουλου, παράνομου λογισμικού. Τα ανωτέρα είναι πρωτοφανή για τη Δημοκρατία μας και συνιστούν ευθεία προσβολή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Η πλήρης διαλεύκανση της υποθέσεως, εξεύρεσης των φυσικών και ηθικών αυτουργών των ανωτέρων πράξεων πρέπει να λάβει χώρα άμεσα.

Νίκος Ανδρουλάκης

EUROKINISSI

Τι ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης

Προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΜΗΝΥΩ ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΩ κάθε υπεύθυνο για τις παραπάνω ποινικά κολάσιμες πράξεις και τα εις βάρος μου διαπραχθέντα εγκλήματα.

ΖΗΤΩ τη νόμιμη εις βάρος τους δίωξη και τιμωρία.

ΔΗΛΩΝΩ παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την γενόμενη σε βάρος μου βαρύτατη ηθική βλάβη από τα ανωτέρω εγκλήματα με επιφύλαξη πλήρους ικανοποιήσεως στα αστικά δικαστήρια.

Η παρέμβαση Τσιάρα για την παρακολούθηση κινητών

Όπως έγραψε το dikastiko.gr τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο κατά την οποία ζήτησε, επειδή αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη που σχετίζονται με παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων.

Την έρευνα για τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διενεργεί ο εισαγγελέας Κώστας Σπυροπουλος, ενώ τις καταγγελίες για παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη εξετάζει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Από τα Χανιά, όπου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ