Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Ομαδικός βιασμός στη Λάρισα: Ελεύθεροι με όρους οι 4 ανήλικοι – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην 22χρονη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης επισημαίνει ότι δεν προέκυψαν εμφανείς σωματικές κακώσεις στην 22χρονη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ομαδικός βιασμός στη Λάρισα: Ελεύθεροι με όρους οι 4 ανήλικοι – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην 22χρονη – ΒΙΝΤΕΟ onlarissa.gr

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο καταγγελλόμενος ομαδικός βιασμός στη Λάρισα μιας 22χρονης κοπέλας.

Το μεσημέρι της Τρίτης αφέθηκαν ελεύθεροι από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας οι τέσσερις ανήλικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Για τους τρεις 17χρονους ο όρος είναι να υπάρχει επιμελητεία και να μην προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την 22χρονη, ενώ ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Ομαδικός βιασμός στη Λάρισα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της 22χρονης η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στον Τύρναβο.

Ο ιατροδικαστής κ. Χρήστος Κραββαρίτης που προχώρησε στην εξέταση της κοπέλας, επισημαίνει στο onlarissa.gr ότι δεν προέκυψαν εμφανείς σωματικές κακώσεις στην 22χρονη.

Ωστόσο έκανε λόγο για σοβαρή υπόθεση με πολλές παραμέτρους και πως «πρέπει να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες».

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Κραββαρίτης υπογράμμισε:

«Εξετέλεσα μετά από παραγγελία του Α.Τ. Τυρνάβου την ιατροδικαστική εξέταση 22χρονης προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε πάρα πολλές παραμέτρους και θα ήταν σκόπιμο αυτή τη στιγμή να μην πω κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια γρήγορα προσέγγιση. Καλά θα ήταν να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες.

Η έννοια του βιασμού έχει πάρα πολλές παραμέτρους, υπάρχει βιασμός με την άσκηση σωματικής βίας, αλλά υπάρχουν και πολλές φορές περιπτώσεις τελέσεως συνουσίας χωρίς να υπάρχει εμφανή τουλάχιστον μακροσκοπικά άσκηση σωματικής βίας. Ο βιασμός είναι βιασμός σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο.

Στα πλαίσια της εμφάνισης κακώσεων που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό αυτό δεν προκύπτει. Όμως υπάρχουν παράμετροι οι οποίοι συναξιολογούνται και ενδεχομένως να είναι εκείνοι που θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα μας διαφωτίσει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ