Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Ώρα ευρωεκλογών: Οι προθεσμίες για κατάθεση υποψηφιοτήτων κομμάτων στον Άρειο Πάγο από 7 έως 9 Απριλίου

Οι διαδικασίες και η λειτουργία της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την υποβολή τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ώρα ευρωεκλογών: Οι προθεσμίες για κατάθεση υποψηφιοτήτων κομμάτων στον Άρειο Πάγο από 7 έως 9 Απριλίου (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αντίστροφη μέτρηση σημαίνει για τα κόμματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και βάσει των προθεσμιών που ορίστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων, να υποβάλλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους από τις 7 έως 9 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στις δηλώσεις γνωστοποίησης πλην του ονόματος και του εμβλήματός τους θα πρέπει να γνωστοποιούνται:

* Ο ΑΦΜ του κόμματος ή του συνασπισμού συνεργαζόμενων κομμάτων

* Το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του χρήστη που εξουσιοδοτείται για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πύλη δήλωσης υποψηφιοτήτων, καθώς και το email του και το κινητό του τηλέφωνο

* Το  ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ υπεύθυνου για την κατάρτιση του συνδυασμού, καθώς και το email του και το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως τονίζεται, προς διευκόλυνση της διαδικασίας καταχώρισης ενδείκνυται κατά την επίδοση της δήλωσης γνωστοποίησης, η απεικόνιση του εμβλήματος να επισυνάπτεται σε ξεχωριστή σελίδα. Επιπλέον, κατά την επίδοση της δήλωσης να γνωστοποιούνται στην Υπηρεσία μας τηλέφωνο επικοινωνίας του υπευθύνου του κόμματος καθώς και το email του, σε περίπτωση που δεν είναι κάποιο από τα προαναφερόμενα πρόσωπα.

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ευρωεκλογές

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ευρωεκλογές: Οι ώρες λειτουργίας για τη δήλωση από τα κόμματα

Στο πλαίσιο της κατάθεσης υποψηφιοτήτων από κόμματα και συνασπισμούς, από το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώθηκε πως η Εισαγγελία θα λειτουργεί ως εξής για την επίδοση δηλώσεων Ονόματος και Εμβλήματος Κομμάτων:

Α. Την Κυριακή 7-4-2024 και την Δευτέρα 8-4-2024, κατά τις ώρες:

* 8:00 έως 20:00

Β. Την Τρίτη 9-4-2024  (Λήξη Προθεσμίας Δήλωσης Ονόματος και Εμβλήματος Κομμάτων – αρθρ. 37 παρ. 1 Π.Δ.. 26/2012, θα λειτουργεί κατά τις ώρες :

* 8:00 έως 24:00

Παράλληλα, για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Εισαγγελία είναι 210/6419332 – 334– 338  και 210/6411526

Οι επόμενες προθεσμίες από το υπουργείο Εσωτερικών

Στη συνέχεια από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 Απριλίου, ώρα 23:59 θα γίνεται η υποβολή πρότασης υποψηφίων από τα κόμματα και τους συνασπισμούς των κομμάτων, στην ηλεκτρονική πύλη υποψηφιοτήτων, ενώ την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 θα γίνει η ανακήρυξη υποψηφίων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Λίγες ημέρες αργότερα, την Δευτέρα 29 Απριλίου λήγει και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ