Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα προφορικών εξετάσεων για τους υποψηφίους στην ΕΣΔΙ στην κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης

Θα κληθούν με αλφαβητική σειρά. Αρχίζει το τρίτο στάδιο για τους επιτυχόντες του 30ου εισαγωγικού διαγωνισμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ώρα προφορικών εξετάσεων για τους υποψηφίους στην ΕΣΔΙ στην κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης Freepik

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η διαδικασία εισαγωγής για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) με τις προφορικές εξετάσεις των υποψηφίων για την κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 11 Δεκεμβρίου 2023 στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου, 47-49 Αθήνα) και συγκεκριμένα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Όπως αποφάσισε, η Εξεταστική Επιτροπή η προφορική εξέταση θα είναι δημόσια, στην ύλη που ορίζει ο νόμος. Στο πλαίσιο αυτό, θα καλεί και θα εξετάζει τους υποψηφίους με αλφαβητική σειρά. Σύμφωνα με την απόφαση «κατά τις προφορικές εξετάσεις οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Σε περίπτωση κωλύματος του τακτικού μέλους της επιτροπής θα αναπληρώνεται από τον αναπληρωματικό».

Οι εξετάσεις για την κατεύθυνση Εισαγγελέων

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι προφορικές εξετάσεις των επιτυχόντων του τρίτου σταδίου του 30ου εισαγωγικού διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (κατεύθυνση Εισαγγελέων) θα διεξαχθούν στο κτίριο του Αρείου Πάγου (Λ. Αλεξάνδρας 121, Αθήνα) στον 1ο όροφο και στην αίθουσα της Ολομέλειας από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.

Εισαγωγή στην ΕΣΔΙ

freepik

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, είχε προκηρυχθεί εισαγωγικός διαγωνισμός στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για τις ακόλουθες κατευθύνσεις: α) Διοικητικής Δικαιοσύνης, για την πλήρωση θέσεων δοκίμων δικαστικών λειτουργών, αα)του Συμβουλίου της Επικρατείας  και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, αβ)του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γενικής Επιτροπείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, β)Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, γ)Εισαγγελέων και δ)Ειρηνοδικών. Ο διαγωνισμός που αφορά την πλήρωση θέσεων της κατεύθυνσης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και της κατεύθυνσης των Ειρηνοδικών ήταν κοινός και οδηγεί στην κατάρτιση ενιαίου πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ