Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Οργή στο Αιγάλεω: Οδηγός σκότωσε και εγκατέλειψε δύο πεζούς σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού – ΒΙΝΤΕΟ

Όχημα αγνώστων στοιχείων παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο πεζούς και στη συνεχεία τους εγκατέλειψε στον τόπο του δυστυχήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οργή στο Αιγάλεω: Οδηγός σκότωσε και εγκατέλειψε δύο πεζούς σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού – ΒΙΝΤΕΟ mega

Αιγάλεω τροχαίο: “Μόδα” έχουν γίνει δυστυχώς τα τροχαία με εγκατάλειψη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σοβαρό τροχαίο με θύματα δύο ανθρώπους σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 02.40 σε παράδρομο της Λ. Κηφισού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, όταν όχημα αγνώστων στοιχείων παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο πεζούς και στη συνεχεία τους εγκατέλειψε στον τόπο του δυστυχήματος.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ως άνω τροχαίο δυστύχημα, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής στα τηλέφωνα: 210–5788600, 210-5788611, 210-5788601 και 210-5788619.

Τι ορίζει ο νόμος σε περίπτωση εγκατάλειψης σε τροχαίο που προκλήθηκε σωματική βλάβη ή θάνατος

Η περίπτωση κατά την οποία κάποιος οδηγός προκαλέσει τροχαίο με σωματική βλάβη και απομακρυνθεί από τον τόπο του συμβάντος είναι ένοχος αδικήματος και οι ποινές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Οι ποινές μπορεί να είναι φυλάκιση και αφαίρεση της άδειας οδήγησης. Η διάρκεια φυλάκισης και το αν θα αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης εξαρτώνται κάθε φορά από την περίπτωση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κουβέντες έτσι ώστε οι ποινές γι’ αυτές τις περιπτώσεις να γίνουν πιο αυστηρές. Ανεξάρτητα από τα αν θα γίνει ή όχι ή αν οι ποινές είναι αυτές που πρέπει να είναι, θα ήταν καλό να εστιάσουμε στον άνθρωπο. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτεραιότητα θα πρέπει να έχει ο άνθρωπος που βρίσκεται σε ανάγκη. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σημαντική και δεν θα έπρεπε να συγκρίνεται με νούμερα που αντιστοιχούν σε ποινές φυλάκισης, πρόστιμα ή διαγράμματα που δείχνουν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων ανά έτος. ‌‌

Εγκατάλειψη πεζών από οδηγούς

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως η παράσυρση και εγκατάλειψη πεζών είναι ένα επίσης πολύ συχνό είδος τροχαίου ατυχήματος στην Ελλάδα –και ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2012-2018, τα περισσότερα θύματα παρασύρσεων στους ελληνικούς δρόμους είναι ηλικιωμένοι 71+, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων που συμμετέχουν είναι συνήθως νεαροί ηλικίας 21-40. Το πολύ δυσάρεστο με την εγκατάλειψη πεζού είναι ότι πέρα από την αποφυγή απόδοσης ευθυνών, μειώνει σημαντικά και τις πιθανότητες του τραυματισμένου να κρατηθεί στην ζωή. Εάν δεν υπάρχουν άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, τότε ο οδηγός είναι ο μοναδικός που μπορεί να καλέσει το ασθενοφόρο, οπότε εάν δεν το κάνει ο τραυματισμένος μένει κυριολεκτικά αβοήθητος. Με πληροφορίες MEGA/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ